Zweden geeft zege in slotfase uit handen: 'Niet tevreden over mijn verdedigers'
Zweden moet in slotfase tegentreffer incasseren

Zweden geeft zege in slotfase uit handen: 'Niet tevreden over mijn verdedigers'

16-11-2014 10:09
1

Zweden leek zaterdagavond in Montenegro een goede stap te zetten in de richting van het EK in Frankrijk. In de slotfase zag de ploeg van bondscoach Erik Hamrén de tegenstander alsnog langszij komen. De keuzeheer van Montenegro Albin Ekdal was vanzelfsprekend zeer te spreken over het uiteindelijke resultaat dit in tegenstelling tot zijn collega.

"Ik moet mijn spelers een compliment maken, men heeft hard gewerkt voor dit resultaat. Het is een terechte uitslag. We hadden kansen om te winnen, maar hadden het duel ook kunnen verliezen. IK moet dus wel tevreden zijn met het punt. Ik denk dat Oostenrijk de poule zal winnen en wij moeten dus met Zweden en Rusland strijden om de andere tickets", aldus Ekdal op de officiële website van de UEFA.

Zweden had op meer gerekend in Macedonië. "Ik ben teleurgesteld in het resultaat. We kwamen vroeg op voorsprong en wisten het duel te controleren. Ik ben niet tevreden over de prestatie van mijn verdedigers. Pas op het moment dat we de gelijkmaker tegen kregen trokken we ten aanval, dat was te laat", zei Hamrén direct na afloop van de puntendeling in de uitwedstrijd.

Stevan Jovetic was de maker van de gelijkmaker vanaf de penaltystip. "Het was moeilijk om te reageren na de snelle achterstand. We speelden op bepaalde momenten goed en kregen diverse kansen om gelijk te maken. Ik denk dat het een terechte uitslag is."