In het kort: Hasselbaink start met zege, Vermaelen traint, coach Bosnië weg

In het kort: Hasselbaink start met zege, Vermaelen traint, coach Bosnië weg

17-11-2014 23:22

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Hasselbaink begint met zege
Jerrel Hasselbaink heeft maandag zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Burton Albion gewonnen. De voormalige spits won met zijn nieuwe club de uitwedstrijd bij Wycombe Wanderers (1-3). Phil Edwards, Alex MacDonald en Jacob Blyth tekenden voor de treffers van de club die uitkomt in League Two, het vierde profniveau in Engeland. Blyth stond pas vier minuten in het veld toe hij voor 1-3 zorgde. Burton Albion kwam in punten gelijk met het als derde geklasseerde Wycombe Wanderers.

Wedden

Meer odds

Vermaelen maakt rentree op trainingsveld
Thomas Vermaelen heeft maandag de groepstraining bij Barcelona hervat. De verdediger lijkt hersteld van een langdurige hamstringblessure. Vermaelen maakte afgelopen zomer de overstap van Arsenal naar Barcelona. Hij raakte op het WK geblesseerd aan een hamstring, waardoor hij nog niet in actie heeft kunnen komen voor zijn nieuwe club.

Bondscoach Bosnië ontslagen
De Bosnische voetbalbond heeft maandag bondscoach Safet Susic ontslagen. De 59-jarige trainer verloor zondag met zijn ploeg van Israël in de EK-kwalificatie (3-0). De duels op weg naar de Europese eindronde in Frankrijk hebben de afgelopen dagen veel slachtoffers onder bondscoaches geëist. Dick Advocaat (Servië) en Temur Ketsbaia (Georgië) stapten zaterdag zelf op, terwijl de Griekse bondscoach Claudio Ranieri werd ontslagen. Volgens Bulgaarse media heeft Luboslav Penev zijn laatste restje krediet verspeeld met de teleurstellende 1-1 tegen Malta.

De Leeuw alweer weg bij NAC
Melvin de Leeuw is er niet in geslaagd een contract af te dwingen bij NAC Breda. De aanvaller was de vorige week op proef bij de beloften van de Noord-Brabantse club, maar kon de clubleiding niet overtuigen. De Leeuw wilde op korte termijn duidelijkheid van NAC, maar de club kon hem dat niet geven. De Leeuw besloot daarop om verder te kijken.

Miljoenenpubliek voor Oranje

Naar de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Letland (6-0) hebben zondag 4.347.000 mensen gekeken. Na de wedstrijd zagen ruim 2,2 miljoen mensen de nabeschouwing, waarin bondscoach Guus Hiddink vaag bleef over zijn toekomst bij de nationale ploeg. "Ik sta in ieder geval nog onder contract bij de KNVB", zei hij voor de camera van de NOS. De volgende kwalificatiewedstrijd van Oranje is op 28 maart, thuis tegen Turkije.

Blind mist geen interland
Daley Blind heeft zondagavond een bijzondere mijlpaal bereikt. De geblesseerd uitgevallen middenvelder van Manchester United speelde zijn zeventiende interland van het jaar en miste daarmee geen enkel duel van Oranje. Blind is de enige die daarin is geslaagd, meldt NUsport. Jasper Cillessen en Stefan de Vrij speelden zestien wedstrijden, Robin van Persie, Wesley Sneijder (beiden vijftien wedstrijden), Bruno Martins Indi (veertien), Arjen Robben en Georginio Wijnaldum (beiden dertien) volgen. Met acht goals is Van Persie Oranje-topscorer van 2014. Robben maakte er zes, Klaas-Jan Huntelaar bleef op vier steken.