Zidane op Real Madrid-bank bij officieel profdebuut van oudste zoon

Zidane op Real Madrid-bank bij officieel profdebuut van oudste zoon

Gepubliceerd: maandag 17 november 2014 om 09:15ma 17-11-2014 om 09:15

Zinedine Zidane kan een nieuw hoogtepunt in zijn voetbalboek bijschrijven. De legendarische Franse voetballer zat afgelopen weekend als assistent-trainer van Real Madrid Castilla op de bank toen zijn zoon Enzo Fernández zijn debuut als profvoetballer maakte.

De oudste zoon van Zidane kwam in minuut 88 als invaller binnen de lijnen tijdens de 2-1 overwinning op Conquense. De negentienjarige middenvelder kreeg voor zijn invalbeurt instructies van zijn vader, die assistent is bij het tweede team van de Madrilenen. Real Madrid Castilla komt uit in de Segunda División B, het derde niveau van Spanje.

Het is niet zo dat de naam van Zidane weer op de wedstrijdformulieren zal verschijnen bij Real Madrid. Vader maakte indruk in zijn periode bij De Koninklijke, de oudste zoon heeft er echter voor gekozen om onder de naam Enzo Fernández te spelen. De als prof gedebuteerde Fernández, die voor zowel Spaanse als Franse nationale jeugdploegen werd opgeroepen, is niet de enige 'Zidane' in de opleiding van Real Madrid. Ook zijn jongere broers Luca, Theo en Elyaz maken deel uit van de jeugdacademie van de Spaanse grootmacht.

Real Madrid B staat na de overwinning van afgelopen weekend negende in de Segunda División B. De tweede ploeg van Real Madrid degradeerde afgelopen seizoen vanuit de Segunda División naar het derde niveau van Spanje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws