Italiaan overwint twee keer vreselijke ziekte en maakt debuut voor nationaal elftal
"Als je iets wil bereiken, zul je hard moeten werken"

Italiaan overwint twee keer vreselijke ziekte en maakt debuut voor nationaal elftal

19-11-2014 09:35

Francesco Acerbi maakte woensdagavond zijn debuut voor het nationale elftal van Italië tegen Albanië (1-0). De speler kreeg al twee keer te maken met zaadbalkanker, maar wist het beide keren te overwinnen en bekroonde dat met speelminuten voor Italië.

In juni 2013 kreeg Acerbi voor het eerst de diagnose te horen dat hij kanker had, de ziekte keerde in december voor een tweede keer terug. Na volledig hersteld te zijn, heeft hij toestemming gekregen om dit seizoen volledig in actie te komen. "Na alles wat ik heb meegemaakt, ben ik ontzettend trots en blij. Maar ik heb nog meer doelstellingen en ben pas tevreden als ik die heb gehaald. Ik vertel niet wat die doelstellingen zijn."

"Als je iets wil bereiken, zul je hard moeten werken. Je moet een bepaald soort honger in je hebben om te presteren. Als je dat niet hebt, gaat het je ook nooit lukken." De 26-jarige is in de Italiaanse competitie actief voor Sassuolo. "Daar lopen veel talenten rond met veel perspectief, maar ze moeten met beide voeten op de grond blijven staan."