In het kort: Schaars verliest met Jong PSV, oud-Feyenoorder op proef in Engeland

In het kort: Schaars verliest met Jong PSV, oud-Feyenoorder op proef in Engeland

19-11-2014 22:31
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

JJong PSV verliest met Schaars van West Ham
Jong PSV won de thuiswedstrijd tegen de generatiegenoten van West Ham United met 5-0, maar woensdagavond werd een 2-1 nederlaag geleden. De Eindhovenaren kwamen in de vernieuwde Premier League Cup nog wel op voorsprong via Andjelo Rudovic, maar de Londenaren wisten deze schade optimaal te repareren. Bij PSV kwamen Stijn Schaars en Abel Tamata de gehele wedstrijd in actie.

Vincken op proef in Engeland
Tim Vincken verblijft deze week in Engeland voor een stage. League One-club Leyton Orient wil de buitenspeler aan het werk zien om te beoordelen of hij eventueel een toegevoegde waarde is, zo meldt het Algemeen Dagblad. Sinds zijn transfervrije vertrek bij De Graafschap is de oud-Feyenoorder clubloos. Hij hield de afgelopen maanden zijn conditie op peil bij Sparta Rotterdam.

Feyenoord in beroep tegen UEFA-boete
Feyenoord is het niet eens met de boete die de UEFA heeft opgelegd naar aanleiding van de Europese uitwedstrijd tegen HNK Rijeka. De club heeft een boete van vijfduizend euro gekregen, omdat supporters een veiligheidshek omver geworpen zouden hebben. Feyenoord neemt daar stelling tegen en laat op de officiële clubsite weten 'dat dit niet het geval is'. De club heeft beroep aangetekend.

Steeds meer uitsupporters voor PSV
PSV wordt steeds beter gesteund in uitwedstrijden. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad , dat contact heeft gehad met Supportersvereniging PSV. De interesse in uitwedstrijden neemt toe. In Lissabon wordt PSV volgende week, in de uitwedstrijd tegen Estroril, gesteund door meer dan vijfhonderd fans. Voor de uitwedstrijden tegen FC Groningen en FC Dordrecht zijn bovendien geen uitkaarten meer beschikbaar.

Oranje oefent wellicht tegen Engeland
Het Nederlands elftal speelt in aanloop naar het EK van 2016 mogelijk een oefeninterland tegen Engeland. De Engelse bond FA maakte woensdag bekend dat het in gesprek is met de KNVB over een confrontatie kort voor het toernooi in Frankrijk. Bondscoach Guus Hiddink kondigde in augustus bij zijn presentatie al aan dat hij met het Nederlands elftal graag wil oefenen tegen de Europese top.

Zo lopen er gesprekken met de Spaanse bond over een oefeninterland eind maart, enkele dagen na de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Turkije. De Engelsen zijn ook druk bezig hun oefenprogramma invulling te geven. De 'Three Lions' spelen op 31 maart 2015 tegen Italië, op 17 november tegen Frankrijk en in maart 2016 tegen wereldkampioen Duitsland. Engeland wil naast Oranje ook Spanje nog vastleggen als sparringpartner in aanloop naar het EK. (ANP)

PSV mikt op 'Feyenoord' met nieuwe grasmat
In het Philips Stadion wordt de komende dagen een nieuwe grasmat aangelegd. Spelers van zowel PSV als de tegenstanders klaagden over de staat van de huidige mat, die te glad zou zijn. Om de veiligheid te garanderen en het risico op blessures klein te houden, hebben de Eindhovenaren besloten een nieuwe mat aan te leggen. "Bij PSV en het Philips Stadion hoort een mat van topkwaliteit", aldus technisch manager Marcel Brands op de officiële website van PSV. Het veld moet op 30 november in het thuisduel met Feyenoord speelklaar zijn.

sc Heerenveen vertrekt in de winter naar Spanje
sc Heerenveen zoekt het zuiden weer op in de winterstop. De Friezen vertrekken op 3 januari naar Costa Murcia in Zuid-Spanje en komen een week later weer terug in Nederland. Vorig seizoen verbleef de selectie in Portugal. De spelers van trainer Dwight Lodeweges gaan twee oefenwedstrijden spelen. Met Standard Luik is in ieder geval één tegenstander bekend. Tegen welke andere club nog geoefend gaat worden, maakt sc Heerenveen later deze week bekend.

Zoon van Braziliaanse legende weer achter tralies
Edinho, de zoon van de Braziliaanse voetballegende Pelé zit weer in de gevangenis, meldt De Morgen. De 44-jarige oud-doelman wordt verdacht van het witwassen van drugsgeld. Edinho ging in beroep, maar verloor die procedure. De Braziliaan kreeg een celstraf van 33 jaar opgelegd en kan nu nog in hoger beroep gaan. In afwachting van die zaak, moet Edinho wederom achter slot en grendel. Pelé kwam zelf ook in het nieuws de afgelopen dagen. De 74-jarige oud-spits lag in het ziekenhuis omdat hij nierstenen moest laten verwijderen.

FC Volendam de beste van Europa 
Er is in Europa geen enkele ploeg die tijdens uitwedstrijden zo goed presteert als FC Volendam. De club uit het vissersdorp won vijf van de zes uitwedstrijden in de Jupiler League en daar kan geen enkel team uit de twee hoogste divisies van Europese competities aan tippen, berekende Tussen de Linies. Ook Zenit Sint-Petersburg en Rangers slaagden daarin, maar het doelsaldo van de club van trainer Hans de Koning is beter. Alleen bij Jong FC Twente morsten zij punten (3-3). "Hartstikke leuk man, laten we dat vasthouden tot het einde van dit seizoen", aldus De Koning tegenover het Algemeen Dagblad. In het eigen stadion verloor Volendam al tien punten. Dat komt volgens de oefenmeester door tegenstanders, die zich ingraven voor eigen doel. "Dan loop je wel eens tegen een countertje aan."