De Boer: El Ghazi moet zich net als Cristiano Ronaldo op zijn lichaam focussen
"Anwar moet echt nog stappen maken, maar ik heb veel vertrouwen in hem"

De Boer: "El Ghazi moet zich net als Cristiano Ronaldo op zijn lichaam focussen"

21-11-2014 07:38
7

Anwar El Ghazi werkte in de jeugd van Ajax samen met Ronald de Boer. De voormalig trainer ziet veel talent in de voormalig jeugdspeler van Feyenoord en Sparta. Maar ondanks het vertrouwen in de kwaliteiten van de jonge aanvaller, ziet De Boer ook dat El Ghazi 'echt nog stappen moet maken'.

"Ik vind hem een lekker joch. Hij heeft talent, is enthousiast, wil graag en luistert goed", zegt De Boer in De Telegraaf over de talentvolle Ajacied. "Anwar heeft heel veel specifieke kwaliteiten om een topper te zijn. Hij kan ook goed in de spits spelen, omdat hij balvast is. En koppend is hij door zijn timing ijzersterk."

De broer van hoofdtrainer Frank de Boer is echter niet alleen maar lovend. "Qua fitheid vind ik dat hij nog niet daar is waar hij moet zijn. Je ziet nog niet de contouren van zijn benen, het is te slap. En ook zijn bovenlichaam kan nog veel krachtiger. Anwar spiegelt zich graag aan Cristiano Ronaldo. Maar in plaats van zijn trucjes te imiteren zou hij zich net zo op zijn lichaam moeten focussen."

"Al moet hij nog beter gaan beseffen wat het inhoudt om prof te zijn. Bij Jong Oranje zag ik hem laatst weer alleen aanvallend denken. Anwar moet echt nog stappen maken. Maar ik heb veel vertrouwen in hem", aldus De Boer.