Beslissing Van Gaal roept discussie op: Het zou niet zozeer de mijne zijn
Sociedad-trainer ziet wel voordeel voor Arsenal-spits

Beslissing Van Gaal roept discussie op: "Het zou niet zozeer de mijne zijn"

21-11-2014 20:37
2

Real Sociedad-coach David Moyes kijkt dit weekend met interesse naar de Premier League-wedstrijd tussen Arsenal en Manchester United. Vooral de bijdrage van Danny Welbeck interesseert de Schot.

Moyes had Welbeck vorig seizoen onder zijn hoede als manager van Manchester United, waar hij werd ontslagen. Diens opvolger Louis van Gaal deed de spits (23) van de hand, waar Arsenal de afgelopen maanden van profiteerde. De coach van de Spaanse club plaatst echter vraagtekens bij het besluit van zijn oud-werkgever.

"Iedereen maakt eigen beslissingen. Een manager mag een eigen opinie hebben, maar het zou in dit geval niet zozeer de mijne zijn", vertelde Moyes, geciteerd door ESPN. "Onder mijn leiding was Welbeck een uitstekende speler. In bijna alle topwedstrijden deden we een beroep op hem, we hebben veelvuldig aan hem gedacht."

"Het probleem van Danny was de concurrentiestrijd met Robin van Persie en Wayne Rooney. Hij moest zulke spelers verjagen om een basisplaats te veroveren en dat is moeilijk. De transfer naar Arsenal heeft goed uitgepakt voor deze fijne jongen, het helpt hem misschien ook wel. Danny scoort nu ook voor Engeland en heeft daarmee respect verworven", aldus Moyes.