Barça maakt zich zorgen over 'miskoop van het jaar' en bestudeert opties
Belgische verdediger ontpopt zich tot man van glas

Barça maakt zich zorgen over 'miskoop van het jaar' en bestudeert opties

24-11-2014 14:46
5

Het debuut van Thomas Vermaelen bij Barcelona laat nog langer op zich wachten. De verdediger moet mogelijk aan zijn gekwetste hamstring worden geopereerd.

"We weten nog niet of hij moet worden geholpen", zei technisch directeur Andoni Zubizarreta maandag voor het vertrek van zijn club naar Cyprus voor het duel in de Champions League met Apoel Nicosia. "We bestuderen de situatie nog. We zijn bezorgd over hem en de medische staf evalueert alle mogelijkheden.'' In de Spaanse kranten wordt Vermaelen ondertussen als de miskoop van het jaar bestempeld.

Zubizarreta kreeg de afgelopen weken veel kritiek op zijn aankoopbeleid. Hij nam niet alleen de blessuregevoelige Vermaelen over van Arsenal. Barcelona betaalde ook nog twintig miljoen euro voor de Franse verdediger Jérémy Mathieu, die nog niet echt heeft kunnen overtuigen. Tijdens het met 5-1 gewonnen duel met Sevilla klonken er dan ook fluitconcerten voor het bestuur. "Ik aanvaard de reactie van de fans. Barça staat altijd in het middelpunt van de belangstelling en nog meer als er vragen gesteld worden."