De Tien: spelers die het vaakst een rode kaart ontvingen sinds 2010

De Tien: spelers die het vaakst een rode kaart ontvingen sinds 2010

Gepubliceerd: woensdag 26 november 2014 om 10:10wo 26-11-2014 om 10:10

Sommige spelers gaan voor je gevoel wekelijks over de schreef. Maar hoeveel kaarten pakte een ontoerekeningsvatbare kracht als Pepe eigenlijk? Vandaag een overzicht van de tien spelers die het vaakst de rode prent te zien kregen in de afgelopen vier jaar.

10. Mario Balotelli (Liverpool FC)
De inmiddels iets minder 'geniale gek' van Liverpool heeft in heel Europa een slechte reputatie door zijn discutabele gedrag, zowel binnen als buiten de lijnen. Zijn vijf rode kaarten in slechts vier jaar zijn dan ook niet opmerkelijk te noemen. Afgelopen zomer volgde de logische overstap naar The Reds. Hoe kan het ook anders. Bij zijn nieuwe club hoefde de aanvaller overigens nog niet vroegtijdig te vertrekken.

9. Kevin-Prince Boateng (Schalke 04)
Ook deze man zag vijf keer rood in de afgelopen vier jaar. Daarnaast werd de Ghanese vedette tijdens het WK 2014 verbannen uit de nationale ploeg. De veelbesproken aanvaller toonde geen respect voor zijn trainer, wat hem een disciplinaire schorsing opleverde. Dit soort onacceptabel gedrag moet snel verdwijnen, voordat zijn aangetaste imago helemaal niet meer te redden valt.

8. Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain)
Zlatan Ibrahimovic heeft de afgelopen jaren patent afgedwongen op het doen van beledigende uitspraken en zijn constante nijging om de media te voorzien van grove quotes. Zijn overmatig zelfvertrouwen in combinatie met zijn arrogante blik laat menig scheidsrechter geen keus om een hem op de bon te slingeren als dingen niet gaan zoals hij wil en hij tijdens de wedstrijd zwaar over de schreef gaat. Dit overkwam hem de afgelopen jaren vijf keer.

7, Lee Cattermole (Sunderland FC)
Staat in de Premier League bekend om zijn agressieve en strijdlustige speelstijl binnen de lijnen. Ook deze 26-jarige Engelsman werd er sinds 2010 vijf keer vroegtijdig afgestuurd. Als deze verdediger van de Engelse laagvlieger nog meer van waarde wil zijn voor zijn team, dan zal hij zijn grenzen beter moeten afbakenen.

6. Martin Demichelis (Manchester City)
Zocht zes keer vroegtijdig de kleedkamer op in de laatste vier jaar. De Argentijnse international wordt over het algemeen gezien als een puike defensieve kracht, maar trekt voor een centrumverdediger van zijn kaliber wel erg vaak aan de noodrem. Vermoedelijk omdat hij snelheid tekort komt. 

5, Alejandro Arribas (Sevilla FC)
Maakte afgelopen zomer de overstap naar Sevilla FC, dat hem transfervrij inlijfde bij CA Osasuna. Bracht zijn ploeg de afgelopen vier jaar zes keer in een lastig parket door het pakken van een rode prent. Deze Spaanse verdediger dient zijn defensieve kwaliteiten aanzienlijk bij te schaven voordat hij zijn plek in het elftal van de Spaanse subtopper definitief verliest.

4. Mathieu Debuchy (Arsenal FC)
De Franse verdediger van Arsenal pakte in augustus tegen Besiktas zijn zesde rode kaart sinds 2010. Het had een dure prent kunnen worden, maar The Gunners wisten zich ten koste van de Turken alsnog te plaatsen voor het miljoenenbal. Debuchy speelt wel vaker op het randje, maar overschrijdt de grens toch net te vaak.

3. Dejan Lovren (Liverpool FC)
Verdiende een schitterende transfer van Southampton naar Liverpool door zijn geweldig seizoen bij de Engelse verrassing. Echter zijn zeven rode kaarten in vier jaar niet goed te praten, waardoor trainer Brendan Rodgers weet wat hem te doen staat. Als hij dit probleem weet te verhelpen, heeft Liverpool met deze Kroaat een echte parel in huis.

2. Gary Medel (FC Internazionale)
Deze strijdlustige Chileen is erin geslaagd om maar liefst negen rode kaarten te pakken sinds 2010. Als de Zuid-Amerikaan zijn spel aan weet te passen tot de Europese normen, dan kan hij een hele grote worden. Internazionale betaalt niet voor niets ruim twaalf miljoen euro aan Cardiff City voor deze middenvelder die om de haverklap geschorst is.

1. Sergio Ramos (Real Madrid)
Niet de Portugese beul Pepe, maar zijn Spaanse collega Sergio Ramos gaat er met de discutabele eer vandoor in deze editie van de Tien. De verdediger van De Koninklijke vergaarde de afgelopen vier jaar net als Gary Medel maar liefst negen rode kaarten. Desondanks wordt Ramos beschouwd als een van 's werelds beste verdedigers. De grootste valkuil van de heetgebakerde Spanjaard is hijzelf. Iets wat elke Real Madrid-fan hem vergaf door zijn cruciale Champions League-treffer in de finale van 2014.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws