Onderzoek confronteert Boilesen met slecht nieuws: lange periode 'out'
Deense verdediger viel al vroeg uit tegen PSG

Onderzoek confronteert Boilesen met slecht nieuws: lange periode 'out'

26-11-2014 17:48
6

Ajax-verdediger Nicolai Boilesen heeft daadwerkelijk serieuze schade overgehouden aan de Champions League-wedstrijd bij Paris Saint-Germain (3-1 nederlaag). De Deense aanvoerder is minimaal tien weken uit de roulatie, zo meldt de landskampioen via de officiële kanalen.

Boilesen moest zich dinsdagavond al na negen minuten laten vervangen in Parijs. Uitgerekend oud-Ajacied Gregory van der Wiel raakte de 22-jarige vleugelverdediger op vervelende wijze, waarna hij niet meer in staat bleek om door te spelen. Met ondersteuning van de verzorger werd hij naar de zijkant gebracht.

Na een uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat de binnenband van de rechterknie 'ernstig is ingescheurd', aldus Ajax. Daardoor staat de captain minimaal tien weken aan de kant en zodoende mist Boilesen onder meer de cruciale Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia. Over twee weken staat Europese overwintering centraal.

Van der Wiel liet na afloop tegenover de NOS al weten geschrokken te zijn. "Ik had niet het gevoel dat hij niet door kon spelen, maar blijkbaar is het erger dan ik dacht. Jammer voor hem. Hij is een goede vriend."