'Nederlandse clubs ruiken kans en zitten achter oude bekende van Chelsea aan'
"Er zijn een aantal opties in Engeland en Nederland"

'Nederlandse clubs ruiken kans en zitten achter oude bekende van Chelsea aan'

28-11-2014 09:45

Tomas Kalas staat mogelijk voor een terugkeer in de Eredivisie. De verdediger staat onder contract bij Chelsea, waar voor hem geen perspectief is. Een periode bij 1. FC Köln levert vooralsnog ook niets op. Interesse uit Nederland biedt wellicht een oplossing.

Köln huurt Kalas van de Londenaren, maar in Duitsland kwam de Tsjech nog geen enkele keer in actie. Zijn inbreng blijft beperkt tot twee wedstrijden voor het tweede elftal. De verwachting is daarom dat Chelsea snel een einde maakt aan de huurovereenkomst met Köln.

Dat bericht heeft verschillende clubs wakker gemaakt, meldt de Evening Standard. Onder meer Queens Park Rangers hoopt de defensieve kracht in januari aan te kunnen trekken, maar de Londenaren hebben concurrentie van clubs uit Nederland. "Er zijn een aantal opties in Engeland en Nederland", vertelt zaakwaarnemer Viktor Kolas. "En één van die opties is inderdaad QPR."

Onduidelijk is om welke clubs uit Nederland het gaat. De 21-jarige rechtspoot kwam eerder uit voor Vitesse, dat hem twee seizoenen van Chelsea huurde. Hij kwam in Arnhem tot 67 wedstrijden.