Stevens gaat meteen als olifant door porseleinkast: Op zwakke punten gewezen
"Hij laat ons naar onze mogelijkheden voetballen. Daarnaast is Stevens in zijn communicatie heel duidelijk"

Stevens gaat meteen als olifant door porseleinkast: "Op zwakke punten gewezen"

01-12-2014 13:31

Trainer Huub Stevens heeft niet lang nodig gehad om een schokeffect bij VfB Stuttgart teweeg te brengen. Net als vorig seizoen moet de Limburger de club voor de Bundesliga behouden en vrijdag zette hij meteen de eerste stap door bij concurrent SC Freiburg met 1-4 te winnen.

Keeper Sven Ulreich is blij met de terugkeer van Stevens. De Duitser verloor zijn basisplaats, maar stond in de laatste wedstrijd onder de vorige trainer weer onder de lat. De Nederlander tornde daar niet aan. "Ik ben blij dat Stevens het vertrouwen in mij heeft uitgesproken", citeert Voetbal International de doelman. 

"Maar hij kent mij van vorig seizoen en weet dat ik een goede keeper ben. Wat mij betreft is de keepersdiscussie in Stuttgart nu beëindigd, hopelijk keert de rust snel terug", voegde Ulreich toe. Stevens had maar enkele dagen om zich voor te bereiden op het duel met Freiburg, maar deed dat volgens de goalie uitstekend. "Stevens heeft ons spel van dit seizoen goed geanalyseerd en ons op onze zwakke punten gewezen."

"Hij laat ons naar onze mogelijkheden voetballen. Daarnaast is Stevens in zijn communicatie heel duidelijk", vervolgt Ulreich. "Vorige week hebben we heel tactisch getraind. Zaak is dat Stuttgart als team goed stáát, er meer stabiliteit in ons spel komt. Komende zaterdag moeten we tijdens de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 net zo spelen als de tweede helft tegen Freiburg. We hebben in ieder geval een signaal afgegeven."