Pikant bekertreffen: bonus voor derdeklasser minder dan uurloon van Ronaldo

Pikant bekertreffen: bonus voor derdeklasser minder dan uurloon van Ronaldo

01-12-2014 14:04
1

Voor de spelers van Cornella is het bekerduel dinsdag bij Real Madrid eigenlijk een veredeld teamuitje. De derdeklasser uit Barcelona, met een tandarts en een leraar in de gelederen, komt naar de Spaanse hoofdstad met een 4-1-nederlaag uit het thuisduel op zak.

"Ons doel is om ervan te genieten", zei aanvaller Oscar Munoz, die in het eerste duel het enige doelpunt maakte voor de thuisclub. Dat werd gezien door vijftienhonderd toeschouwers, de maximale capaciteit. In Estadio Santiago Bernabéu is plaats voor meer dan tachtig duizend toeschouwers. Het zijn niet de enige ongelijke cijfers. Real Madrid heeft een begroting van zo'n zes honderd miljoen euro. Cornella, dat afgelopen zomer voor het eerst promoveerde naar de regionale Segunda B, doet het met één miljoen euro.

Volgens Spaanse media is de spelers van Cornella een bonus van veertienhonderd euro beloofd als ze het wonder realiseren door de titelverdediger uit te schakelen. Een leuk bedragje voor de semi-profs, maar minder dan Reals ster Cristiano Ronaldo in een uur verdient. De aanvaller is er trouwens niet bij dinsdag. Hij krijgt rust, net als collega's als Toni Kroos en Sergio Ramos.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s