'Trainer met Roda-verleden wekt woede door negeren van Juventus-icoon'
Oude aanvaller komt niet voor in de sportieve plannen

'Trainer met Roda-verleden wekt woede door negeren van Juventus-icoon'

01-12-2014 17:04
1

Harm Van Veldhoven, de oud-trainer van Roda JC Kerkrade, heeft voor ophef gezorgd bij de Indische club New Delhi Dynamos. Sterspeler Alessandro Del Piero kwam de twee voorgaande competitiewedstrijden niet in actie en dat zorgt voor woede bij de supporters.

Volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport willen de supporters hun geld terug. Dat is opmerkelijk te noemen, want sinds de veertigjarige Italiaan uit het elftal verdween won de club twee keer op rij. Daardoor is de formatie van Van Veldhoven opgeklommen naar de vijfde plaats in de Indiase Super League.

Del Piero, die eerder furore maakte bij Juventus, stond eerder dit seizoen vijf keer in de basisploeg en mocht drie keer invallen. De supporters eisen dat de inmiddels gedemotiveerde aanvaller, die nog geen doelpunt maakte, terugkeert in de ploeg. Voor elke wedstrijd waarbij Van Veldhoven een afwijkende beslissing neemt, willen de aanhangers hun geld terug.

De Indische competitie is bezig aan zijn eerste editie en telt acht clubs. Op 20 december sluit de competitie, waar ook bekende spelers als David Trézéguet, Marco Materazzi, Robert Pires en Nicolas Anelka actief zijn.