De Tien: beste Movember-snorren van de afgelopen jaren
Welke voetbaliconen hebben zich de afgelopen jaren ingezet voor de gezondheid van de man?

De Tien: beste Movember-snorren van de afgelopen jaren

03-12-2014 10:10

De maand november staat wereldwijd in het teken van prostaat- en teelbalkanker. Ook de voetbalwereld draagt zijn steentje bij aan de gezondheid van de man. Jaarlijks staan verschillende autoriteiten op als ambassadeur van de foundation. Vandaag een overzicht van de tien meest bijgebleven gelegenheidssnorren van de afgelopen jaren.

Ruud Gullit (2011)
Was in november 2011 ambassadeur van het goede doel dat vlak voor de millenniumwisseling in Australië werd opgericht. Gullit was al vaker ingezet als uithangbord van het Nederlands voetbal en werkte ook dit keer vol overgave mee.

Pontus Wernbloom (2011)
Liet in zijn periode bij AZ zijn blonde snor staan voor het goede doel. De Zweed kende destijds een prima periode bij de Alkmaarders en dankte zijn goede spel aan zijn bescheiden moustache. Tegenwoordig speelt de 28-jarige middenvelder bij CSKA Moskou.

Edgar Davids (2013)
Werd vorig jaar samen met onder anderen Hans van Breukelen en Humberto Tan aangesteld als ambassadeur van het goede doel. De 'pitbull' liet in zijn gouden tijdperk altijd zijn tanden zien, maar is nooit te beroerd om zich in te zetten voor echt serieuze zaken. 

Humberto Tan (2013)
Presenteerde ooit Studio Sport en de Eredivisie-wedstrijden. Als voormalig best geklede Nederlander wordt het uiterlijk van deze graag geziene presentator nauwlettend in de gaten gehouden. De sympatieke gastheer vond zijn gegroeide snor afschuwelijk, maar scheerde hem samen met Edgar Davids pas na de verstreken Movember-maand af in zijn eigen talkshow RTL Late Night.

Joe Hart (2014)
Haalde afgelopen maand de voorpagina met zijn nieuwe look. De goalie van Manchester City vond zijn snor naar eigen zeggen wel leuk, ondanks veel online grappen en hilarische opmerkingen van zijn teamgenoten. Zijn vrouw Kimberley Crew was minder enthousiast over zijn nieuwe look. "Het kust niet zo prettig", aldus Hart's wederhelft.

Youri Mulder (2014)
De analyticus van onder meer de Champions League bij de NOS werd samen met rapper Sef en dj Paul Elstak het uithangbord van 2014. Good-looking is het niet te noemen bij de voormalig speler van Schalke 04, maar alles voor het goede doel.

Joey Barton (2014)
Raakte vaak in opspraak door zijn gedrag. De aanvoerder van Queens Park Rangers kwam meerdere malen met justitie in aanraking door openlijke geweldpleging, maar liet dit jaar zien ook een groot hart te hebben. Zijn bijdrage aan de veelbesproken maand bracht de liefdadigheidsinstelling extra opbrengst en aandacht.  

Football Manager 2015 (2014)
De laatste versie van de game die onlangs verscheen baarde opzien door haar indrukwekkend oog voor detail. De snor van virtuele spelers begint in de maand november te groeien, en verdwijnt pas met ingang van de maand erop. Een eerbiedwekkende toevoeging aan het spel.

Eric Lichaj (2014)
Nottingham Forest kan dit seizoen nog niet imponeren in de Engelse Championship. Dit in tegenstelling tot de fraaie snor van de Amerikaanse verdediger. Met zijn fraai behaarde bovenlip kan Lichaj na de training direct door naar de audities voor één van de drie musketiers.

Michael Nelson (Cambridge United-verdediger)
De Engelse League Two wordt door veel spelers vermeden vanwege haar fysieke imago. Michael Nelson paste zijn look onlangs perfect aan met zijn magistrale Movember-mustache. Bij uitstek dé eye-catcher van Movember 2014.