Voetbalpiramide enthousiasmeert: Positieve en negatieve romantiek in het voetbal
Van Halst blij met uitkomst bondsvergadering KNVB

Voetbalpiramide enthousiasmeert: "Positieve en negatieve romantiek in het voetbal"

02-12-2014 21:04

Jan van Halst is blij dat de bondsvergadering van de KNVB heeft ingestemd met de voetbalpiramide, die voor een betere doorstroming moet zorgen tussen het betaald voetbal en het amateurvoetbal.

Dinsdag is een nieuwe divisie in het leven geroepen tussen het betaald voetbal en het amateurvoetbal, de zogenaamde tweede divisie. Bovendien wordt zowel promotie als degradatie verplicht. Van Halst vindt dat een goede ontwikkeling. "Ik vind dat prima. Eerst konden amateurclubs die konden promoveren naar het betaald voetbal weigeren, dat is raar. Nu is de hele keten open", zegt Van Halst bij FOX Sports.

"Je krijgt zo een soort van topsportcultuurtje in de voetbalpiramide. Je krijgt de positieve en negatieve romantiek in het voetbal. Je kunt nu helemaal wegzakken, naar de zesde klasse", vervolgt Van Halst, die vervolgens ook de nieuwe mogelijkheden aanhaalt. "En Veendam kan weer beginnen in de zesde klasse en heel langzaam omhoog kruipen, uiteindelijk weer naar het betaalde voetbal. Er is weer leven."