In het kort: Spektakel bij De Graafschap - Twente, zestien man opgepakt bij Ajax

06-12-2014 23:10
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Spektakel in Doetinchem
De Graafschap heeft zich zaterdag omhoog gewerkt door in een doelpuntenrijk duel Jong FC Twente te bedwingen: 6-3. De gastheren werkten in Doetinchem in het laatste half uur een achterstand van 2-3 weg. Vincent Vermeij dwong de bezoekers met minder dan een kwartier te spelen op de knieën met zijn tweede treffer van de avond. Daarna scoorden ook Jerry van Ewijk en Caner Cavlan nog.

De Enschedeërs speelden toen al geruime tijd met tien man na een rode kaart voor Felitciano Zschusschen, de maker van het tweede Twentse doelpunt. De andere waren van Merlin Schütte. Onderin nam Helmond Sport afstand van MVV, op het veld en in de rangschikking: 3-2. De winnende treffer kwam vijf minuten voor tijd op naam van invaller Marc Koot.

Zestien fans opgepakt bij Ajax - Willem II
De politie heeft zaterdagavond in Amsterdam-Zuid zestien voetbalfans van zowel Ajax als Willem II opgepakt. Dat gebeurde op en rond het Europaplein, bij de RAI, om te voorkomen dat het tot een confrontatie zou komen. Een woordvoerster van de politie zei dit na berichtgeving hierover van de zender AT5.

De fans werden zo'n drie kwartier voor het begin van de competitiewedstrijd Ajax - Willem II aangehouden. Dat duel wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA. De arrestaties werden verricht op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) of omdat de fans weigerden zich te legitimeren of dat niet konden.

Slecht nieuws voor Nuytinck
Anderlecht-verdediger Bram Nuytinck, die al sinds september revalideert van een teenblessure, heeft een nieuwe tegenvaller te verwerken gekregen. De Nederlander zal geopereerd moeten worden aan zijn teen en is daardoor nog zeker drie maanden out. Dat meldt Het Nieuwsblad zaterdag. Nuytinck kwam al sinds begin oktober niet meer voor Anderlecht in actie en staat in totaal dus liefst een halfjaar buitenspel.

Anderlecht verliest weer
nderlecht heeft zaterdag voor de derde keer op rij niet gewonnen in de competitie. De regerend landskampioen van België ging bij middenmoter Mouscron-Péruwelz verrassend hard onderuit: 4-2. Het Frans getinte Mouscron kon al na 25 minuten achterover leunen. De Fransman Kevin Vandendriessche zette de thuisclub na zes minuten op 1-0 en tekende vier minuten later voor zijn tweede. Daarna werkte Chancel Mbemba ook nog de bal in zijn eigen doel, waardoor de thuisclub met 3-0 voor stond.

Op slag van rust maakte Mbemba zijn misser goed door de 3-1 te maken. In de tweede helft werd de marge toch weer drie, toen Julian Michel een penalty verzilverde. Gohi Bi Cyriac bracht vlak voor tijd de eindstand op het scorebord. Door de nederlaag heeft Anderlecht, tweede op de ranglijst, na achttien duels 31 punten.

Cordoba heeft zege eindelijk te pakken
Het heeft veertien duels geduurd, maar ook Córdoba is niet meer zonder zege in de Primera División. De gepromoveerde ploeg uit Andalusië was zaterdag op bezoek bij Athletic de Bilbao met 1-0 te sterk voor de thuisploeg. De Algerijn Nabil Ghilas maakte halverwege de eerste helft het doelpunt.

Córdoba was de na dertien speelronden de enige ploeg die nog niet had gewonnen in de Spaanse competitie. Daar kwam zaterdag verandering in. Bovendien speelde de ploeg al zeven keer gelijk, waardoor Córdoba op tien punten staat na veertien wedstrijden. Daarmee ging de ploeg op basis van een beter doelsaldo over Elche heen op de ranglijst. Elche verloor eerder op zaterdag met 2-0 van Atlético Madrid en is de nieuwe hekkensluiter.

Almere City grijpt koppositie terug
In de strijd om de tweede periodetitel heeft Almere City FC de koppositie weer in handen genomen. De ploeg van trainer Fred Grim passeerde Roda JC Kerkrade, dat pas zondag speelt tegen VVV-Venlo, middels een 3-0 overwinning op Fortuna Sittard. Norair Mamedov en Vincent Janssen (twee keer) zorgden voor de doelpunten. Laatstgenoemde werd nog getroffen door een overtreding van Fortuna-aanvoerder Ramon Voorn, die daarvoor rood incasseerde.

WK-schoen Götze geveild voor twee miljoen
De linkerschoen waarmee Mario Götze afgelopen zomer Duitsland naar de wereldtitel schoot, heeft op een veiling twee miljoen euro opgebracht. Het geld is bestemd voor een hulpactie voor kinderen, meldden de organisatoren. "Het is onvoorstelbaar en overweldigend. Van dit bedrag heb ik alleen maar kunnen dromen", liet de speler van Bayern München optekenen in Bild. "Het mooie is dat het geld voor het goede doel is geboden, en niet alleen voor die schoen", aldus Götze. Hij scoorde in de WK-finale tegen Argentinië diep in de verlenging (113e minuut).

Logische koploper Celtic wint opnieuw
Celtic heeft voor de tweede keer binnen drie dagen met 1-0 gewonnen in de Schotse competitie, ditmaal uit bij Motherwell. Woensdag was Virgil van Dijk de matchwinner, nu Anthony Stokes. De Ierse aanvaller scoorde op Fir Park al na zes minuten na voorbereidend werk van Stefan Johansen. De Noor is met zijn assists belangrijk voor Celtic, dat nu bovenaan staat met vier punten voorsprong op Dundee United. Van Dijk speelde de hele wedstrijd.