De Boer baalt na doelpuntenfestijn: Het ziet er slecht uit, dit gun je hem niet

De Boer baalt na doelpuntenfestijn: "Het ziet er slecht uit, dit gun je hem niet"

Gepubliceerd: zaterdag 6 december 2014 om 23:09za 06-12-2014 om 23:09

Ajax-trainer Frank de Boer kan dit kalenderjaar geen beroep meer doen op Kolbeinn Sigthórsson. De spits moest zaterdag per brancard van het veld en is waarschijnlijk enkele weken uit de roulatie.

De Boer stelde Sigthórsson eindelijk weer eens op in de basis, een kans die hij volgens de coach zelf had verdiend. Zijn wedstrijd zat er echter al na achttien minuten weer op. "Dit gun je Kolbeinn niet, hij heeft hard gewerkt voor deze kans", zei De Boer na afloop bij FOX Sports.

De oefenmeester verwacht dat de IJslander enkele weken aan de kant staat. "Het ziet er niet goed uit. Het lijkt erop dat hij een spier tussen het scheenbeen en zijn enkel geblesseerd heeft. Het is niet heel ernstig, maar hij ligt er wel twee á drie weken uit, denk ik. Ik heb het zelf ook een keer gehad. Tijdens mijn laatste interland in 2004."

Sigthórsson mist door zijn blessure de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia en ook de wedstrijden tegen FC Utrecht, Vitesse en Excelsior gaan aan hem voorbij. Wellicht heeft hij zijn laatste wedstrijd voor Ajax zelfs al gespeeld, op de achtergrond sluimert immers nog altijd de belangstelling uit het buitenland.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws