SBS heeft Champions League definitief binnen: Dit past perfect bij de ambities

SBS heeft Champions League definitief binnen: "Dit past perfect bij de ambities"

Gepubliceerd: dinsdag 9 december 2014 om 13:25di 09-12-2014 om 13:25

De rechten van de Champions League komen vanaf volgend seizoen in handen van SBS en NU.nl. Dat maakt Sanoma, eigenaar van de website en de tv-zender, dinsdag bekend.

Afgelopen week lekte in het Algemeen Dagblad al uit dat de NOS de uitzendrechten van de Champions League zou kwijtraken aan SBS. Van 2015 tot 2018 is het toernooi bij de tv-zender te volgen. SBS neemt de tv-uitzendingen op zich, de online-rechten vallen NU.nl ten deel. Voor het eerst in de geschiedenis is de Champions League vanaf de zomer van 2015 niet te volgen via de publieke omroep.

"In Nederland heeft de UEFA - als tweede land in de wereld - besloten een digitaal pakket te verkopen, los van de andere beschikbare rechten", vertelt Sanoma-directeur Peter de Mönnink op NU.nl. "Met de diverse platforms van Sanoma betekent dit dat naast de wedstrijden op TV ook op onze digitale platforms wedstrijdbeelden te zien zullen zijn. En dat de mooiste hoogtepunten uit een wedstrijd eenvoudig 'on demand' terug te kijken zijn."

"Dit past perfect bij de ambities van SBS/Sanoma als grootste mediabedrijf van Nederland", stelt Luc Peeters, COO Broadcasting SBS. De huidige rechtenhouder, de NOS, besloot geen bod uit te brengen op de Champions League-rechten. RTL mengde zich wel in de strijd, maar moest zijn meerdere erkennen in SBS.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws