Europa League: Torino declasseert negental, ook Gladbach wint ruim
Denen na twee rode rode kaarten helemaal van slag

11-12-2014 20:51

In het Europa League-toernooi heeft Torino donderdagavond een ruime overwinning neergezet. De Italiaanse ploeg won met duidelijke cijfers van het Deense FC Kopenhagen: 1-5.

Daniel Amartey zorgde na zes minuten nog wel voor de openingstreffer namens Kopenhagen, maar daarna ging het faliekant mis. Josef Martinez maakte na een kwartier de gelijkmaker en vervolgens incasseerde de thuisploeg twee directe rode kaarten. Eerst moest Mikael Antonsson naar de kant, vlak voor rust volgde ook Mathias Jörgensen. Tot overmaat van ramp benutte Amauri kort na de tweede rode kaart een toegekende strafschop. Via opnieuw Martinez, Matteo Darmian en Gaston Silva maakte er een vijfklapper van.

Gladbach te sterk voor Zwitsers
Borussia Mönchengladbach maakte ondertussen geen fout. De Duitse ploeg won thuis met 3-0 van het Zwitserse FC Zürich. Patrick Herrmann zorgde voor de openingstreffer, na ongeveer een uur kwam de definitieve beslissing tot stand. In een tijdsbestek van vijf minuten scoorde Branimir Hrgota twee keer.

Celtic onderuit
Celtic, de club van Virgil van Dijk, Derk Boerrigter en John Guidetti, verloor met 4-2 van Dinamo Zagreb. Kris Commons en Stefan Scepovic brachten de Schotten nog wel aan de leiding nadat Pjaca de openingstreffer had gemaakt, maar diezelfde speler maakte ook de tweede en vierde treffer voor de Schotten. Marcelo Brazovic maakte de derde, Josip Pivaric maakte ongelukkig de derde Celtic-treffer.