Sevilla volgt in spoor Feyenoord, Mertens belangrijk voor Napoli, Lens trefzeker
Titelverdediger uit Spanje wint met minimale marge van Kroaten: 1-0

Sevilla volgt in spoor Feyenoord, Mertens belangrijk voor Napoli, Lens trefzeker

11-12-2014 22:55
1

In het spoor van Feyenoord heeft ook Sevilla zich geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De titelverdediger won donderdag met 1-0 van HNK Rijeka.

In Spanje had Sevilla aan de minimale marge genoeg om zich te verzekeren van plek twee in groep G. Denis Suarez nam de enige treffer voor zijn rekening. Daardoor eindigt Sevilla op de tweede plek achter Feyenoord, dat met 0-3 won op bezoek bij Standard Luik. De Rotterdammers behaalden twaalf punten uit zes duels, Sevilla elf.

In groep I stelde Napoli op de laatste speeldag een ticket voor de volgende ronde veilig. De Italiaanse club won ten overstaan van eigen publiek met 3-0 van Slovan Bratislava. Dries Mertens opende de score in Napels, Marek Hamsik en Duvan Zapata namen de andere treffers voor hun rekening. Door de overwinning hield Napoli Sparta Praag en Young Boys van het lijf. Young Boys, dat als derde begon aan de zesde speelronde, klopte de Tsjechen en stoot zodoende door naar de volgende ronde.

Invaller Bas Dost was met VfL Wolfsburg veel te sterk voor Lille. In Noord-Frankrijk wonnen de Duitsers met 0-3. Dost, die Vieirinha en Ricardo Rodriguez (2x) zag scoren, mocht aan het begin van de tweede helft zijn trainingspak uittrekken. In de groep van Wolfsburg eindigde Everton met overmacht op de eerste plek. Daar kon de thuisnederlaag tegen FC Krasnodar (0-1) geen verandering in brengen.

Jeremain Lens vond namens Dinamo Kiev het net op bezoek bij Steaua Boekarest. De oud-speler van onder meer AZ en PSV nam de 0-2 voor zijn rekening. Dinamo was al zeker van een plek in de volgende ronde, net als nummer twee Aalborg BK.