Arsenal lonkt: Eigenlijk is Virgil te goed voor de Schotse competitie
Nederlander positief over landgenoot van Celtic

Arsenal lonkt: "Eigenlijk is Virgil te goed voor de Schotse competitie"

13-12-2014 13:53
3

Virgil van Dijk behoort wekelijks tot de uitblinkers van Celtic en kan inmiddels op interesse uit Engeland rekenen. Jeroen Tesselaar, die eveneens in Schotland voetbalt, kijkt daar niet van op.

De 25-jarige Tesselaar, die sinds 2011 in Schotland speelt, neemt het zondag met Saint-Mirren op tegen het Celtic van Van Dijk. "Eigenlijk is Virgil te goed voor de Schotse competitie", stelt hij in gesprek met Voetbal International. "Vorig seizoen presteerde hij al sterk, maar deze jaargang is hij veruit de meest stabiele factor van Celtic."

Tesselaar: "Ik ben verbaasd dat hij afgelopen zomer niet al door een Engelse club is weggekocht. De enige reden die ik kan bedenken is dat Virgil in de Schotse competitie lastig te beoordelen is; hij wordt te weinig écht getest. En misschien is het onbewust lastig als verdediger negentig minuten geconcentreerd te blijven. Als je met Celtic zó dominant bent, kan nonchalance erin sluipen."

Van Dijk staat naar verluidt in de concrete belangstelling van Arsenal. Arsène Wenger zou in de Nederlander, die nog altijd op zijn debuut wacht in Oranje, een goede tussentijdse aanvulling zien voor het hart van de defensie. The Gunners worden ook dit seizoen weer geplaagd door blessures.