In het kort: Lazio klimt met De Vrij, Valencia sterk, VVV verslikt zich

In het kort: Lazio klimt met De Vrij, Valencia sterk, VVV verslikt zich

13-12-2014 22:40
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Lazio legt druk bij concurrenten
Zaterdagavond heeft Lazio de druk bij de concurrenten neergelegd. De ploeg uit Rome won met 3-0 van Atalanta. Stefan de Vrij speelde negentig minuten bij zijn Italiaanse werkgever. De verdediger klimt met Lazio naar de vierde plaats in de Serie A. Het heeft net als nummer drie Genoa 26 punten, die ploeg heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Zondag komt Genoa in actie tegen nummer twee AS Roma.

Valencia blijft in spoor Spaanse top
Valencia had zaterdag aan een dik half uur genoeg om met 3-0 te winnen van Rayo Vallecano. Door doelpunten van Sofiane Feghouli (twee) en Pablo Piatti was de eindstand al na 36 minuten bereikt. Valencia raakte halverwege de tweede helft nog wel André Gomes kwijt, die zijn tweede gele kaart van de avond kreeg. Valencia blijft door de zege vijfde, op elf punten achter koploper Real Madrid. Rayo Vallecano staat elfde.

Kompany en Dzeko niet tegen Leicester
Manchester City kan zondag in het competitieduel met Leicester City geen beroep doen op Vincent Kompany en Edin Dzeko. Het tweetal kampt met blessureleed. Trainer Manuel Pellegini kreeg onlangs ook al slecht nieuws over sterspeler Sergio Agüero, die vanwege een knieblessure voorlopig aan de kant staat.

VVV pijnlijk onderuit
VVV heeft zaterdag nagelaten aan te sluiten bij de subtop in de Jupiler League. De Venlonaren verloren op bezoek bij Achilles '29 in Groesbeek met 3-0. Freek Thoone schoot na een uur raak uit een hoekschop, waarna Thijs Hendriks kort daarna ook scoorde. Namens de semiprofs maakte Kursad Sürmeli er met een afstandsschot zelfs nog 3-0 van tegen de ploeg die in 2013 uit de eredivisie degradeerde. VVV blijft daardoor steken op de elfde plaats. Achilles klimt twee plekken en staat nu zestiende.

Film over Gascoigne
Het leven van Paul Gascoigne wordt verfilmd, zo meldt Daily Star. De film over het Engelse probleemgeval zal de titel 'Gazza - British Raging Bull' dragen en bevat de vele hoogte- en dieptepunten over het leven van Gascogine. De oud-voetballer zou graag willen dat Sean Bean de hoofdrol gaat spelen.

Bulgarije heeft nieuwe bondscoach

Ivaylo Petev volgt de in november ontslagen Lubo Penev op als bondscoach van Bulgarije. Dat maakte een bestuurslid van de voetbalbond zaterdag bekend. Petev komt over van AEL Limassol en was eerder drie jaar trainer van Ludogorets Razgrad.Bulgarije staat met vier punten vierde in de kwalificatiegroep voor het EK in 2016, boven Malta en Azerbeidzjan maar onder koploper Kroatië, Italië en Noorwegen. De nummers één en twee en de beste nummer drie zijn rechtstreeks geplaatst, de overige acht nummers drie spelen play-offs.

Nieuwe bondscoach Bosnië

Mehmed Bazdarevic is de nieuwe bondscoach van Bosnië-Herzegovina. De voetbalbond verkoos de 54-jarige trainer boven Milovan Rajevac, onder meer oud-bondscoach van Qatar en Ghana. Bazdarevic coachte eerder onder andere de Franse clubs Sochaux en Grenoble Foot. Voormalig Joegoslavisch international Bazdarevic volgt Safet Susic op, die vorige maand werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten in de kwalificatie voor het EK in 2016. Het land haalde uit de eerste vier wedstrijden slechts twee punten en staat daarmee vijfde in de groep, alleen boven het nog puntloze Andorra.

Na Rusland en Qatar mogelijk Kazachstan
Kazachstan is voornemens om zich te mengen in de strijd om de organisatie van het WK voetbal in 2026. Dat heeft Adilbek Sjaksibekov zaterdag in de Kazachse hoofdstad Astana laten weten. Rusland, gastheer in 2018, zou dat plan ondersteunen. Het autoritair geregeerde Kazachstan richt zich met het organiseren van grote sportevenementen op het binnenhalen van belangrijke bedrijven. Het land is rijk aan grondstoffen, wat interessant kan zijn voor commerciële partijen. Naast de plannen om het WK voetbal over twaalf jaar te organiseren, hoopt Kazachstan eerder al een keer gastheer te worden van de Olympische Spelen. Almaty dingt namelijk mee om de Winterspelen van 2022.

City hoopt op Lampard
Manuel Pellegrini hoopt dat hij langer kan beschikken over Frank Lampard. De coach van Manchester City zei dat zaterdag voorafgaand aan het Premier Leagueduel met Leicester City. City huurt de Engelse middenvelder tot het eind van dit kalenderjaar van New York City FC, dat in januari begint aan de competitie in de Verenigde Staten.

Normaal gesproken zou de 36-jarige Lampard in januari terugkeren naar New York om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Pellegrini hoopt dat daar verandering in kan komen. De coach denkt dat dat wel te regelen is omdat Manchester City en New York City FC van dezelfde eigenaar zijn. ,,Frank is een belangrijke speler voor ons en het zou mooi zijn als hij hier zonder problemen kan blijven'', aldus de Chileense trainer. ,,Ik kan alleen niet zelf bepalen wat er met hem gebeurt.''