Ancelotti wil 'onvergetelijk jaar' voor Real: Nog geen moment over nagedacht
Real-oefenmeester aast op de wereldtitel

Ancelotti wil 'onvergetelijk jaar' voor Real: "Nog geen moment over nagedacht"

15-12-2014 20:57

Real Madrid is in voorbereiding op de WK-wedstrijd tegen het Mexicaanse Cruz Azul. Coach Carlo Ancelotti wil dinsdagavond een belangrijke stap zetten op weg naar de volgende trofee voor de Spaanse grootmacht.

"Het jaar is nog niet ten einde", sprak de Italiaanse oefenmeester maandag tijdens een persbijeenkomst. "We hebben deze competitie nog en dat is belangrijk voor Real. We gaan deze wedstrijd met verlangen tegemoet en we mogen hier aanwezig zijn omdat we een uitstekende klus hebben verricht. We zijn allemaal winnaars en deze trofee winnen zou een onvergetelijk jaar betekenen."

"Dit is een WK voor clubteams, met de kampioenen van de kampioenen. Alle ploegen hebben deze kans verdiend en het maakt ons trots dat wij deel uitmaken. De meeste ploegen zien dit toernooi alleen via de televisie", weet Ancelotti, die Cruz Azul omschrijft als 'een ploeg met goed voetbal en ervaren spelers'. "Sommigen hebben ervaring opgedaan in Spanje en zij kennen onze stijl."

"Dit is een halve finale en dan zijn alle tegenstanders dreigend, we gaan dus een intense wedstrijd tegemoet. We zijn trots dat we op dit toernooi mogen spelen en die motivatie drijft ons naar maximale prestaties. Wat er gaat gebeuren als het niet lukt? Daar heb ik nog geen moment over nagedacht. We zijn hier om goed te presteren, om deze titel te winnen."