Everton passeert aartsrivaal Liverpool dankzij fortuinlijke zege op QPR
Londenaren krijgen zure doelpunten om de oren

15-12-2014 23:03

Het is Queens Park Rangers maandagavond niet gelukt om afstand te nemen van de degradatieplaatsen. In de uitwedstrijd bij Everton verloor de Londense ploeg op sneue wijze met 3-1.

QPR vecht als promovendus om lijfsbehoud en kan daarbij wel wat geluk gebruiken, maar dat was er in Liverpool allerminst. Sterker nog: Everton kreeg twee doelpunten cadeau. Ross Barkley opende de score middels een van richting veranderd schot en vlak voor rust herhaalde Leighton Baines dat kunstje via een vrije trap.

'The Hoops', met Leroy Fer in de gelederen, slaagden er niet in om Goodison Park alsnog stil te krijgen. Zeven minuten na de hervatting gooide Steven Naismith de wedstrijd op slot door de bal tegendraads binnen te koppen. Bobby Zamora scoorde in de slotfase nog wel tegen, maar dat was voor de bezoekers niet meer dan een eretreffer.

Everton klimt dankzij deze overwinning naar de tiende plek en passeert daarmee aartsrivaal Liverpool. QPR blijft achttiende.