Cocu weet waar PSV slag kan winnen: 'Dan is de kans op een goed resultaat groot'
"Ik heb geweldig met hem samengewerkt en ben persoonlijk ook wijzer door hem geworden"

Cocu weet waar PSV slag kan winnen: 'Dan is de kans op een goed resultaat groot'

16-12-2014 14:44
4

PSV-trainer Phillip Cocu kijkt uit naar de Eredivisie-topper tegen Feyenoord, woensdagavond in Eindhoven. De selectie van de Brabanders staat er goed op, laat de trainer weten in aanloop naar de kraker.

"Iedereen die er zondag bij was, is gelukkig fit. We zijn hersteld en kijken met z'n allen uit naar de wedstrijd van woensdag", zegt Cocu op de officiële website van PSV. Het duel in Eindhoven, aftrap om 20.45 uur, is een rechtstreekse confrontatie tussen de nummers één en vier van de Eredivisie. Het treffen werd enkele weken geleden uitgesteld, doordat PSV in Portugal vertraging opliep door een verregende Europa League-wedstrijd.

Cocu denkt een aanvallend Feyenoord te kunnen verwachten in het Philips Stadion. "Ik verwacht een Feyenoord dat doet wat het altijd doet, namelijk spelen voor de overwinning. Hun speelstijl is een uitwedstrijden niet anders dan tijdens thuiswedstrijden. De strijd op het middenveld wordt belangrijk, vermoed ik. Als we daar de slag kunnen winnen en daarnaast de strijd om de tweede bal winnen, is de kans op een goed resultaat groot."

In zijn rol als hoofdtrainer staat Cocu voor het eerst tegenover zijn leermeester, Fred Rutten. Cocu werkte in het verleden bij PSV als assistent onder de huidige coach van Feyenoord. "Het is mooi om nu tegenover hem te staan. Ik heb geweldig met hem samengewerkt en ben persoonlijk ook wijzer door hem geworden. Fred Rutten is een goede coach met een uitstekende visie en een ontzettend prettige persoonlijkheid. Bij Feyenoord laat hij dat ook weer zien."

Maar, stelt Cocu, het duel in Eindhoven moet niet in het teken staan van de coaches. "De spelers zijn woensdag het belangrijkst. Beide teams hebben een aantal wapens in het team om doelpunten te maken én te voorkomen. Met name dat laatste zal een belangrijker rol spelen. We zullen de organisatie goed op orde moeten hebben", aldus Cocu op het digitale thuis van PSV.