Kuip-complimenten vallen goed: 'Dat was mooi om te zien'
Alkmaarders willen ook succesvol zijn in de beker

Kuip-complimenten vallen goed: 'Dat was mooi om te zien'

16-12-2014 15:37

AZ wil zich woensdag via NEC Nijmegen plaatsen voor de kwartfinale van de KNVB beker. John van den Brom kondigde dinsdagmiddag aan niemand te sparen voor het treffen in Alkmaar.

"Alleen als het medisch niet verantwoord is, ga ik jongens aan de kant houden. Voor ons is het bekertoernooi enorm belangrijk. Alle jongens willen spelen, iedereen wil erbij zijn. Een beter signaal kan ik niet krijgen", vertelt Van den Brom op de clubsite. Celso Ortiz is er door een enkelblessure nog niet bij. "Hij heeft er alles aan gedaan om weer inzetbaar te zijn, maar we gaan geen risico met hem nemen. Ja, zaterdag tegen FC Utrecht verwacht ik dat Celso weer kan spelen."

In de pers werd maandag met bewondering gekeken naar de prestatie van het jonge AZ in De Kuip. "Begrijpelijk, want onze jonge jongens hebben zich mooi staande gehouden in die indrukwekkende ambiance", sluit Van den Brom zich daarbij aan. "We zijn gesterkt in het bewustzijn dat we als hecht team tot veel in staat zijn. En ook bevestigd in het feit dat dit 4-4-2-systeem overal gespeeld kan worden. Ik vond het mooi om te zien dat het na afloop stil was in de kleedkamer. Die teleurstelling zegt veel. Er was het besef dat we een kans op de winst hadden laten liggen."

Hoewel NEC tegenwoordig uitkomt in de Jupiler League, onderschat AZ de Nijmegenaren zeker niet. "NEC heeft een team dat niet voor niets bovenaan staat in de Eerste Divisie. We hebben ze twee keer bekeken en kregen de bevestiging dat ze terecht koploper zijn. NEC is de grootste kanshebber om weer te promoveren naar de Eredivisie. Daar horen ze ook thuis. Ik denk dat ze momenteel een selectie hebben met meer Eredivisie-ervaring in de benen dan onze jonge ploeg."