Duidelijke koers Van Gaal: Ik hoop dat ik daar de vruchten van kan plukken

Duidelijke koers Van Gaal: "Ik hoop dat ik daar de vruchten van kan plukken"

Gepubliceerd: woensdag 17 december 2014 om 13:17wo 17-12-2014 om 13:17

Louis van Gaal heeft in het verleden bewezen graag met jonge spelers te werken en zet die visie door bij Manchester United. Ondanks het halen van vele buitenlandse (top)spelers, wil de Nederlandse coach graag Engelse spelers laten doorbreken.

Er was in Engeland veel kritiek op Van Gaal, toen hij de home grown Danny Welbeck naar Arsenal liet vertrekken en de Colombiaan Radamel Falcao binnenboord haalde. Een club als Manchester United diende, zo was de opvatting, toch echt spelers uit de eigen jeugd in de ploeg te hebben met wie de supporters zich kunnen identificeren. Al dan niet genoodzaakt door blessures, heeft Van Gaal dit seizoen al diverse jeugdspelers laten debuteren.

Tyler Blackett, Tom Thorpe, Paddy McNair en Jesse Lingard maakten deze jaargang hun debuut in de Premier League en afgelopen weekeinde in de wedstrijd tegen Liverpool stelde Van Gaal James Wilson op, in plaats van Falcao. "De jeugdopleiding dient spelers voor het eerste team af te leveren, daarvoor is die academie gebouwd", citeert Manchester Evening News Van Gaal in gesprek met MUTV. "Ik hoop dat ik daar als coach de vruchten van kan plukken. We hebben bij United laten zien te geloven in jong talent en we geven ze de kans om zichzelf te laten zien."

Van Gaal liet in het verleden bij Ajax ook al vele spelers debuteren en zette die lijn door bij Barcelona (Puyol, Xavi) en Bayern München, waar onder meer Toni Kroos, Thomas Müller en David Alaba hun eerste minuten maakten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws