Kritiek op Guardiola: In Duitsland begrijpt men nog niet hoe Guardiola denkt
"Het feit dat niet iedereen denkt dat alles wat we doen geweldig is, heeft geen effect op onze manier van denken"

Kritiek op Guardiola: "In Duitsland begrijpt men nog niet hoe Guardiola denkt"

17-12-2014 17:57
5

Bayern München is bezig aan een goed seizoen, alweer. De ploeg van trainer Pep Guardiola is door in de Champions League en staat in de Bundesliga een straatlengte voor. Toch is er kritiek op de oefenmeester, vanwege wisselingen en tactische keuzes. Hij zou met bepaalde beslissingen het team tegenhouden, vinden onder meer Dietmar Hamann en Lothar Matthaus

Matthias Sammer, sportief directeur van Bayern München, kan zich niet vinden in de kritiek die er in Duitsland is. Guardiola verricht in zijn ogen fantastisch werk. "Het feit dat niet iedereen denkt dat alles wat we doen geweldig is, heeft geen effect op onze manier van denken", zegt Sammer in gesprek met Bild. "In Duitsland begrijpt men nog niet hoe Guardiola denkt."

"Hij zal niet van systeem veranderen om zijn eigen ploeg in de voet te schieten", vervolgt Sammer zijn verhaal. "Maar zijn idee is schijnbaar nieuw in het Duitse voetbal. Bayern is blij en dankbaar dat we een trainer als Guardiola mogen hebben. Een trainer die zichzelf blijft bewijzen. Hij heeft goede invloeden op het Duitse voetbal met zijn manier van denken."

Dat Hamann en Matthaus kritiek hebben doet Sammer weinig. "Als voormalig profspelers moeten ze zichzelf afvragen waarom en hoe iemand als Guardiola zijn keuzes maakt. Uiteindelijk mogen ze natuurlijk vooral blij zijn met de tactische keuzes, dan hebben ze iets om over te discussiëren. Ik probeer niet respectloos te zijn, ik zou gewoon willen dat ze het begrepen."