Excelsior speelt na bizar cadeau van arbitrage met dramatisch NAC
Brabanders roemloos onderuit in Kralingen

18-12-2014 20:16
8

Excelsior heeft zich donderdag ten koste van NAC geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De Rotterdammers wonnen thuis met 6-0, waarbij het tweede doelpunt niet geteld had mogen worden.

Doelman Jelle ten Rouwelaar keerde de inzet van zijn eigen verdediger Sepp de Roover voor de lijn, maar scheidsrechter Dennis Higler kende op advies van zijn grensrechter een doelpunt toe. Dat spookdoelpunt kwam halverwege de eerste helft, nadat Adil Auassar na tien minuten vanaf een meter of 20 in de verre hoek had geschoten. NAC kwam er in de hele eerste helft nauwelijks aan te pas, terwijl Excelsior enkele kansen kreeg de score uit te breiden.

De tweede helft veranderde weinig aan dat wedstrijdbeeld. Excelsior besliste de wedstrijd na dik een uur definitief. Na een mooie pass van Ninos Gouriye schoot Auassar de bal hard en hoog achter Ten Rouwelaar. Kort daarna strafte Tom van Weert slap uitverdedigen van NAC af (4-0). In de slotfase maakte Kevin Vermeulen uit een voorzet van Daan Bovenberg de vijfde goal, waarna Bovenberg de 6-0 maakte na een scrimmage. (ANP)