Verwend door Ajax: Hier leer ik nog flexibeler en creatiever te zijn
"De mensen binnen de club zijn gecharmeerd van Nederlandse voetballers"

Verwend door Ajax: "Hier leer ik nog flexibeler en creatiever te zijn"

20-12-2014 18:31

Alfons Groenendijk nam in de zomer afscheid als trainer van Jong Ajax en na lang wikken en wegen belandde hij in Roemenië bij Universitatea Cluj. Daar vormt Groenendijk een trainersduo met een oude bekende.

George Ogararu zwaait de scepter in Cluj. In het verleden kwam de Roemeen uit voor Ajax. "Ik ken George al sinds die tijd. Ik was toen assistent-trainer bij het eerste elftal. Vorig jaar, toen ik dus trainer was van Jong Ajax, liep George bij mij stage. Ik kan erg fijn met hem samenwerken en bovendien schuilt er in hem een groot trainerstalent. Ik voorspel hem dan ook een grote toekomst als coach", aldus de Nederlander op de website van Sport-Promotion.

Groenendijk probeert op zijn nieuwe club de Ajax-stempel te drukken. "De spelers van Universitatea Cluj zijn inmiddels gewend aan onze speelstijl met vleugelspelers en de punt naar achteren op het middenveld. We proberen de Ajax-filosofie hier uit te dragen. In Amsterdam heb ik vijf jaar gewerkt en door de faciliteiten daar raak je eigenlijk wel wat verwend. In Roemenië leer ik nog flexibeler en creatiever te zijn. Dat is leerzaam en maakt me completer als trainer en mens."

"Omdat George en ik pas laat binnenkwamen bij de club, hebben we aan het begin van het seizoen niet kunnen kijken naar eventuele versterkingen. Daar zijn we nu wel mee bezig", aldus Groenendijk, die nu in Nederland is. Hij gaat waarschijnlijk een aantal spelers polsen. "De mensen binnen de club zijn gecharmeerd van Nederlandse voetballers, dus we kijken ook hier naar mogelijke aanwinsten."