'Angstgegner' van Ajax wil crisis bezweren: Dit is slechts een momentopname
"Vanaf kinds af aan ben ik al een groot supporter van BVB"

'Angstgegner' van Ajax wil crisis bezweren: "Dit is slechts een momentopname"

23-12-2014 16:38
3

Kevin Kampl staat te trappelen om te beginnen aan zijn dienstverband bij Borussia Dortmund. De speler die namens Red Bull Salzburg uitblonk in de Europa League-wedstrijden tegen Ajax wil dolgraag zijn steentje bijdragen om 'zijn' Dortmund uit de crisis te helpen.

Dortmund staat op dit moment op de zeventiende plek in de Bundesliga, maar dat maakt Kampl weinig uit. "Dit is slechts een momentopname. Ik ben ervan overtuigd dat we vol ten aanval trekken in de tweede seizoenshelft. Nu we het niet zoveel over de Champions League hebben, is het zaak om te stabiliseren."

Kampl gedraagt zich direct als teamspeler, terwijl de inkt van zijn krabbel onder het contract bij Dortmund amper is opgedroogd. "Het is fantastisch dat alles goed is gegaan. Ik ben erg blij. Als kind was ik al fanatiek supporter van BVB. Dit is een droom die uitkomt; spelen voor zo’n grote club", vertelt de aanwinst tegenover Ruhrnachrichten.

"Vanaf mijn eerste dag zal ik alles geven voor de club. Zo ben ik ook. Ik kan niet minder dan honderd procent geven", vervolgt Kampl, die tot 2019 heeft getekend, zijn betoog. "Ik ben klaar voor de volgende stap in mijn carrière en ik denk dat Dortmund bij mijn speelstijl past."