Wenger maakt zich ongerust over zomeraanwinst: Hij loopt tegen een muur aan
Fransman stapt op de rem in belang van de verdediger

Wenger maakt zich ongerust over zomeraanwinst: "Hij loopt tegen een muur aan"

23-12-2014 23:55
1

Arsenal-manager Arsène Wenger maakt zich zorgen over Calum Chambers. De negentienjarige verdediger werd afgelopen zomer opgepikt bij Southampton en kwam sindsdien vaak in actie voor de Londenaren.

Uit bij Liverpool (2-2) schoof Wenger met Chambers om hem te ontlasten. "Voor een speler van negentien jaar speelt hij te vaak een wedstrijd. Na vijftien á zeventien wedstrijden loop je tegen een muur aan", aldus de Fransman in de Engelse media. "Je moet ze op adem laten komen, fit laten worden dan dan weer inzetten. Op dit moment ligt er ontzettend veel druk op de schouders van zo'n jonge vent."

Wenger deed deels noodgedwongen zo vaak een beroep op Chambers, omdat diverse verdedigers in de lappenmand zaten. De manager hoopt voortaan te kunnen kiezen. "In eerste instantie had ik Debuchy ingezet als centrale verdediger aangezien hij sterk is in de lucht. Daar ging het tegen Stoke fout. Hij is een verdediger met ervaring en dat kan net het verschil maken. Op de flanken is de druk wat minder groot."

Toch weet Wenger dat er defensief werk aan de winkel is. "Het is belangrijk om te organiseren. Je hebt iemand nodig om de leiderschap op te eisen."