Nederlandse coach slaat hard terug naar Belgen: Ik was financieel afhankelijk
Menzo werd ontslagen bij Lierse SK

Nederlandse coach slaat hard terug naar Belgen: "Ik was financieel afhankelijk"

24-12-2014 14:48

Stanley Menzo werd recentelijk ontslagen bij Lierse SK. Hij presteerde ondermaats met de Belgische club en slaat nu hard terug.

Het is voor het eerst sinds zijn ontslag bij Lierse SK dat de voormalige trainer van onder meer FC Volendam, SC Cambuur en Vitesse (assistent-coach) een boekje opendoet over de gang van zaken. "Want de mensen moeten de waarheid kennen", zegt hij in gesprek met het Belgische Nieuwsblad. "Ik had er zelf al veel eerder de stekker willen uittrekken, maar ik had de clubs niet voor het uitkiezen en was financieel afhankelijk van deze job. Daarom heb ik heel vaak moet plooien, heel veel dingen moeten slikken."

Sinds Eric van Meir uit de technische staf werd gehaald, had Menzo het al niet meer naar zijn zin bij Lierse. Sportief directeur Tomasz Radzinski krijgt ook nog een veeg uit de pan. "Ik weet niet of er sprake was van een relatie tussen mij en hem. Er werd gewoon tegen mij gelogen. Toen ik vroeg waarom Eric weg moest, zei Radzinski dat het een beslissing was van voorzitter Maged Samy die niet teruggedraaid kon worden. Maar later kwam wel uit dat het een maatregel van Tomasz was..."

"Hij zorgde ervoor dat de de autoriteit over de spelersgroep uit mijn handen glipte. Telkens als er problemen waren over een contract, hing hij bij die spelers een ander verhaaltje op, waardoor ik in een slecht daglicht kwam te staan." Menzo heeft intussen al een nieuwe job gevonden. Hij mag proberen met zondagtopklasser AFC degradatie te ontlopen.