Voormalig AZ-middenvelder heeft het helemaal gehad met Rusland en wil weg
Wernbloom wil weg bij CSKA

Voormalig AZ-middenvelder heeft het helemaal gehad met Rusland en wil weg

25-12-2014 13:03
1

Pontus Wernbloom heeft het helemaal gehad in Rusland. De middenvelder van CSKA Moskou is klaar met zijn avontuur in Oost-Europa en hint op een vertrek uit de Russische hoofdstad.

In een interview met Expressen laat de oud-speler van AZ weten klaar te zijn voor een verhuizing naar een warmer oord. "Ja, dat klopt. Ik weet niet of het met Rusland te maken heeft of met het feit dat ik hier al een tijdje zit", vertelt de Zweeds international, die in de zomer van 2012 van Alkmaar naar Moskou trok.

"Ik wil nu meer zuidelijker gaan voetballen. Het is de warmte die ik mis. Of beter gezegd, de warmte die ik nog nooit heb gevoeld. Ik heb 28 jaar op koude plaatsen geleefd, dus nu lijkt het me leuk om ergens te spelen waar het warm is", vervolgt Wernbloom, die opgroeide in het minder warme Zweden.

Waar zijn toekomst ligt, weet hij nog niet. Wernbloom wacht af. "Het hangt er van af wat er gaat komen. Als er iets goeds voorbijkomt, ga ik er voor zitten en kijk ik ernaar. Maar op dit moment speelt er nog niets."