In het kort: Kuyt aan kop met Fenerbahçe, Standard foutloos, misstap Celtic

In het kort: Kuyt aan kop met Fenerbahçe, Standard foutloos, misstap Celtic

27-12-2014 20:10
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Standard ontdoet zich van Lokeren
Standard heeft zich gehandhaafd bij de clubs die straks om de prijzen mogen voetballen in België. Dat ging zaterdagavond in Luik ten koste van Lokeren: 2-0. Dino Arslanagic en de Japanner Yuji Ono maakten de doelpunten. De Fransman Adrien Trebel was beide keren belangrijk in de voorbereiding. Bij de thuisclub bleef Ronnie Stam bankzitter.

Door de zege kwam Standard op 33 punten, één meer dan Racing Genk. Dat kwam niet in actie tegen KV Oostende doordat de sneeuw het veld onbespeelbaar had gemaakt. De wedstrijd is verplaatst naar 3 februari. Club Brugge (44) en Anderlecht (40) zetten tot dusver de toon in de Pro League. Kortrijk, AA Gent en Charleroi moeten volgend jaar een gat van tien punten met de koploper zien te dichten.

Fenerbahçe na zege aan kop
Fenerbahçe heeft zich in elk geval voor een dag aan kop van de Turkse Süper Lig genesteld. De formatie won zaterdag in het eigen stadion Sükrü Saraçoglu met 1-0 van middenmoter Mersin Idmanyurdu. Mehmet Topal maakte na een half uur het enige doelpunt voor 'Fener', waar Dirk Kuyt het hele duel speelde. Invaller Diego verzuimde in de slotfase de score te verdubbelen. De Braziliaan zag zijn strafschop worden gestopt door oud-Twente-doelman Nikolai Michailov. Besiktas kan zondag de koppositie weer overnemen van Fenerbahçe. Dan moet het te minste een punt pakken bij Konyaspor.

Nieuw puntenverlies deert Celtic niet
Celtic heeft opnieuw puntenverlies geleden, voor de tweede keer op rij. Na het verlies in de topper bij Dundee United slaagde de koploper in de Schotse voetbalcompetitie er zaterdag in Glasgow niet in het povere Ross County te bedwingen: 0-0. Het gelijkspel deerde de titelverdediger vooralsnog niet. De naaste concurrent uit Dundee verloor op bezoek bij St. Johnstone met 2-1.

Celtic viel hartstochtelijk aan maar had in de afwerking geen succes door pech en onzorgvuldigheid. Virgil van Dijk, die veel mee naar voren ging, en John Guidetti kopten na rust in kansrijke positie naast. Laatstgenoemde oud-Feyenoorder staat alweer enige tijd droog. De Zweed werd halverwege de tweede helft gewisseld. Collega-aanvaller Anthony Stokes viel al na negen minuten geblesseerd uit.

Matic kiest voor Macedonië
NAC-middenvelder Uros Matic speelt vanaf heden voor het nationale elftal van Macedonië. De in Servië geboren speler was zaterdag in Skopje om de laatste plooien glad te strijken. "Hij zal beschikbaar zijn voor ons zodra het papierwerk voor wijziging van zijn sportpaspoort afgerond is. Wij kijken ernaar uit om hem in het nationale team te hebben", aldus Ilco Gjiorgioski, voorzitter van de Macedonische voetbalfederatie op de bondswebsite.

Fellaini langer uitgeschakeld dan verwacht
Manchester United moet het volgens The Telegraph enige tijd stellen zonder Marouane Fellaini. De middenvelder miste de laatste twee competitiewedstrijden van zijn ploeg omdat hij 'ziek' zou zijn, maar er blijkt meer aan de hand. Na de competitiewedstrijd tegen Liverpool zou Fellaini op de training enkele ribben hebben gebroken, waardoor hij de komende wedstrijden van United moet missen.

Vejinovic schiet met scherp
Marko Vejinovic was in de eerste seizoenshelft het vaakst trefzeker met een afstandsschot. De uitblinker van Vitesse schoot vier keer raak van afstand. Daarmee houdt hij Nemanja Gudelj (AZ), Davy Pröpper (Vitesse) en Lasse Schöne (Ajax) voor zich. Zij waren allen drie keer trefzeker van afstand, aldus Opta.

Zieke Elm niet langer speler CSKA
CSKA Moskou heeft het contract van Rasmus Elm per direct ontbonden. De middenvelder kampt met ernstige maagproblemen en is niet langer in staat te voetballen. Langer doorgaan met spelen, zou de gezondheid van de Zweed enorm kunnen toetakelen. Het is niet bekend of beide partijen in de toekomst nog wat voor elkaar kunnen betekenen. Wel is duidelijk dat Elm zijn waarde niet meer kan bewijzen op het veld. Elm kwam voor zijn avontuur in Rusland uit voor AZ en Kalmar FF. Hij speelde 39 interlands.

Crystal Palace zet Warnock op straat
Neil Warnock is ontslagen als trainer van Crystal Palace. De club had het al langer moeilijk in de hoogste afdeling van het Engelse voetbal en bezet momenteel de achttiende plaats. Op Tweede Kerstdag werd met 1-3 verloren van Southampton. Zondag staat de wedstrijd tegen Queens Park Rangers op de rol. Warnock is in de Premier League overigens de eerste manager die dit seizoen zijn congé kreeg.