Ajax kiest voor 'Kishna- en Riedewald-model' en laat talenten uit A1 doorstromen
El Mahdioui en El Azzouzi verwachte namen

Ajax kiest voor 'Kishna- en Riedewald-model' en laat talenten uit A1 doorstromen

29-12-2014 14:23
13

Na de jaarwisseling is een aantal nieuwe gezichten te zien in Jong Ajax. Het trainersduo Jaap Stam (foto) en Andries Ulderink krijgt de beschikking over zeker twee talenten uit de A1.

De Amsterdammers zijn van plan in de loop van de tweede seizoenshelft een aantal spelers van de A1 door te laten stromen naar Jong Ajax, schrijft Ajax Showtime. Riechedly Bazoer en Richairo Zivkovic worden steeds vaker geselecteerd voor de hoofdmacht door Frank de Boer, waardoor er bij Jong Ajax ruimte ontstaat.

Die ruimte wordt opgevuld door talenten uit de veelgeprezen A1. Ashraf El Mahdioui en Zakaria El Azzouzi, beiden achttien jaar oud, zijn de belangrijkste gegadigden. El Mahdioui is een middenvelder, zijn neef El Azzouzi moet topschutter Zivkovic doen vergeten.

De doorstroming van de twee talenten betekent overigens niet dat Wim Jonk, trainer van de A1, ze definitief kwijt is. El Mahdioui en El Azzouzi kunnen nog steeds voor de belangrijkste jeugdploeg uitkomen. Vorig seizoen maakten onder meer Ricardo Kishna en Jaïro Riedewald tussentijds de stap naar Jong Ajax.