Real Madrid blijft ondanks nederlaag in de race voor ongeslagen wereldrecord

Real Madrid blijft ondanks nederlaag in de race voor ongeslagen wereldrecord

Real Madrid blijft kans maken op het wereldrecord van langste ongeslagen reeks. De Madrilenen verloren deze week een vriendschappelijk duel met AC Milan (4-2), maar die telt volgens het Guinness Book of World Records niet mee.

Coritiba heeft het record met 24 wedstrijden op rij zonder nederlaag in handen, maar moet dus alsnog vrezen voor zijn plek in het Guinness Book. Voor de koploper in de Spaanse competitie was het de eerste nederlaag sinds 13 september tijdens het duel met Atlético Madrid. Tegen Milan wisten Cristiano Ronaldo en Karim Benzema nog wel tot scoren te komen, maar was het niet voldoende om een nederlaag af te wenden.

Na de overwinning van Milan werd even gevreesd voor het naderende record van Real. In de ongeslagen reeks tellen echter alleen competitieve wedstrijden en daartoe behoort een vriendschappelijk duel niet. Daarmee blijft de formatie uit Madrid op 22 ongeslagen duels op rij staan. Coritiba, een Braziliaanse club, wist tussen 3 februari en 5 mei 2011 maar liefst 24 wedstrijden ongeslagen te blijven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s