Anita en Newcastle verslikken zich, Swansea en Emnes simpel verder
Swansea simpel door, Newcastle alweer uitgeschakeld

03-01-2015 18:11

Voor Newcastle United is het avontuur in de FA Cup alweer ten einde. The Magpies leden een nederlaag op bezoek bij Premier League-hekkensluiter Leicester City (1-0), terwijl Swansea City op bezoek bij Tranmere Rovers een makkelijke middag kende (2-6).

Leicester City - Newcastle United
Bij Newcastle was er een basisplaats voor Vurnon Anita, maar de Ajacied kon niet voorkomen dat José Ulloa Leicester zes minuten voor rust op een 1-0 voorsprong. Tim Krul en Siem de Jong (geblesseerd) en Daryl Janmaat (rust) zagen vervolgens toe hun ploeg er niet meer in slaagde de achterstand om te buigen. Leicester plaatst zich daardoor bij de laatste 32 van het FA Cup-toernooi.

Tranmere Rovers - Swansea City
In tegenstelling tot Newcastle kende Swansea een eenvoudige middag. De ploeg uit Wales had geen kind aan Tranmere, dat uitkomt in de League Two (vierde divisie). Befetimbi Gomis (tweemaal), Nathan Dyer, Tom Carroll, Wayne Routledge en Modou Barrow waren trefzeker voor Swansea, waar Marvin Emnes een basisplaats had. Max Power en Cole Stockton scoorden voor de thuisploeg.