Van Gaal: 'Ik wil van United het beste team van de Premier League maken'
Nederlander wil weer naar absolute top met Manchester United

Van Gaal: 'Ik wil van United het beste team van de Premier League maken'

04-01-2015 11:24
10

Louis van Gaal kijkt met veel vertrouwen vooruit naar het vervolg van het net begonnen jaar 2015. Dit kalenderjaar wil de manager van Manchester United de strijd aangaan met Chelsea en Manchester City met als uiteindelijk resultaat deze teams te passeren.

"Ik wil van Manchester United voor het einde van 2015 het beste team van de Premier League maken. Dat betekent dat we Chelsea en Manchester City moeten verslaan, want zij staan nu nog boven ons", aldus de Nederlander tegenover The Daily Mail.

Van Gaal keek vooruit, maar keek ook nog even terug naar het voorgaande jaar waarin hij begon als manager van Manchester United. "2014 was een heel spannend jaar voor mij en de spelers. Ik hoop dat we de stijgende lijn in het tweede deel van het seizoen kunnen voortzetten en dat we aan het eind van het jaar op de eerste plaats zullen prijken."

Er moet volgens Van Gaal nog het nodige gebeuren om zijn ploeg weer op nummer één te krijgen in de hoogste afdeling van het Engelse voetbal. "Iedere trainer streeft naar de perfecte wedstrijd. Om dat te bereiken moeten we het proces dat we hebben ingezet uitbouwen en meer laten doorschemeren in onze wedstrijden, anders kunnen we geen kampioen worden."