Breaking news

LIVE: Feyenoord gevaarlijk in openingsfase van Klassieker in De Kuip

Van Gaal schrikt niet van moeizaam United: Lastig, ik had dit al verwacht

Van Gaal schrikt niet van moeizaam United: "Lastig, ik had dit al verwacht"

Gepubliceerd: zondag 4 januari 2015 om 20:17zo 04-01-2015 om 20:17

Louis van Gaal had het moeizame spel van Manchester United tegen het bescheiden Yeovil Town al aan zien komen. Dat zei de manager na afloop van de gewonnen FA-wedstrijd (0-2).

"Ik had dit verwacht. Het is altijd lastig om tegen zulke teams te spelen die vaak de lange bal spelen. Je moet tegen ze vechten en ze gaven veel druk", reageerde Van Gaal, die doelpuntenmakers Ander Herrera en Angel Di Maria in de tweede helft het verschil zag maken.

"We kregen niet de tijd om de bal rond te spelen. Na rust moesten we wat dingetjes veranderen, omdat Shaw en Rafael geblesseerd raakten. Daarna kregen we wat vaker balbezit en konden we uiteindelijk winnen. Ik moet Yeovil ook een groot compliment maken. Ze speelden fantastisch. Op deze manier kunnen ze heel ver komen."

Van Gaal droomt van de eindzege in de FA Cup. "Dit is het belangrijkste bekertoernooi van Engeland. Natuurlijk wil je dan winnen. We weten dat het moeilijk is, maar het is wel ons doel."

De kerstperiode, waar de Nederlandse manager zo tegenop zag, heeft Manchester United zonder veel kleurscheuren doorstaan. "We zijn ingelopen op Chelsea en bekeren door. Wat kun je je nog meer wensen? Ik ben blij dat we kerst en de jaarwisseling overleefd hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws