Verkrachter doorbreekt stilte na bijna drie jaar: 'Dat was juist niet het geval'

Verkrachter doorbreekt stilte na bijna drie jaar: 'Dat was juist niet het geval'

Gepubliceerd: donderdag 8 januari 2015 om 15:20do 08-01-2015 om 15:20

De veroordeelde verkrachter Ched Evans biedt zijn excuses aan voor alle ellende die hij met zijn daad heeft veroorzaakt. De voetballer werd in april 2012 veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf.

Evans is de afgelopen dagen veel in het nieuws, omdat hij naarstig op zoek is naar een nieuwe voetbalclub. Oldham Athletic zag nog van de speler af, omdat de fans in opstand dreigden te komen. 'Ik wil mijn excuses aanbieden voor de effecten die de bewuste nacht in Rhyl heeft gehad op zoveel mensen, niet in de laatste plaats voor de vrouw in kwestie', citeert de BBC Evans vanuit zijn statement.

De international van Wales kwam in oktober 2014 vrij, nadat hij de helft van zijn oorspronkelijke veroordeling van vijf jaar erop had zitten. Evans is in Engeland veel bekritiseerd omdat hij nooit zijn excuses heeft aangeboden voor zijn daad. 'Ik kreeg advies van mijn advocaten, ik kon er destijds beter niet over praten. De stilte werd aangezien voor arrogantie, maar ik wil benadrukken dat dat juist niet het geval is.'

In Engeland gaan er verhalen rond over zogenaamde fans van Evans, die via social media wraak willen nemen voor zijn veroordeling en zich richten op het slachtoffer van de voetballer. 'Ik wil even duidelijk maken dat deze mensen geen fans van mij zijn en ik veroordeel hun acties en zal dat blijven doen', besluit Evans.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws