Supertrio Barcelona verbloemt bestuurlijke chaos met masterclass
Barcelona rekent in de Copa del Rey gemakkelijk af met Elche: 5-0

08-01-2015 23:50
1

FC Barcelona heeft hard uitgehaald in de bekerwedstrijd tegen Elche. De Catalanen wonnen, mede dankzij het supertrio Messi-Suarez-Neymar, met 5-0 van de hekkensluiter van de Primera Division. De return in de achtste finales van de Copa del Rey lijkt door de zege een formaliteit.

In eigen huis verbloemden Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar de (bestuurlijke) chaos bij Barça. Het drietal maakte gehakt van Elche, dat hen op geen enkele manier een halt wist toe te roepen. Het was dan ook eenrichtingsverkeer in Camp Nou. Het duurde wel even voordat Barcelona afstand nam. Pas na 35 minuten opende de equipe van Luis Enrique de score via Neymar. Hij rondde een ouderwetse Barça-aanval goed af: 1-0.

Daarna ging het snel. In de laatste tien minuten voor rust kwamen ook de overige twee supersterren tot scoren. Eerst dolde Suarez een tegenstander, alvorens hij op fraaie wijze de 2-0 achter Elche-doelman en oud-PSV-goalie Przemyslaw Tyton schoot. En vlak voor rust mikte Messi een door Neymar versierde strafschop tegen de touwen.

In de tweede helft nam Barcelona na een kwartier een beetje gas terug. Op dat moment stond het echter al 5-0. De 4-0 kwam op naam van Jordi Alba, die een geweldige steekpass van Messi promoveerde tot doelpunt en de vijfde van de avond was voor Neymar. Hij schoot vanuit de tweede lijn zijn tweede treffer binnen en bepaalde de eindstand op 5-0. Op 15 januari heeft de return bij Elche plaats. Die lijkt door de eclatante zege een formaliteit.