'Ervaren Deen had spijt van beslissing en wilde terugkeren bij Ajax'
De Boer onthult wens van Deense middenvelder

'Ervaren Deen had spijt van beslissing en wilde terugkeren bij Ajax'

09-01-2015 13:08
11

Christian Poulsen wilde graag terugkeren bij Ajax. Dat onthulde Frank de Boer vrijdag in gesprek met Voetbal International-journalist Simon Zwartkruis.

Zwartkruis meldt op Twitter dat Poulsen spijt had van zijn vertrek bij Ajax, waar hij na twee seizoenen de deur achter zich dicht trok. De ervaren Deense middenvelder wilde in een later stadium graag terugkeren bij Ajax, maar de Amsterdammers hadden op dat moment net Niki Zimling op huurbasis aan zich gebonden, vertelde De Boer aan Zwartkruis.

Poulsen tekende uiteindelijk eind september een contract bij FC Kopenhagen. Bij de Deense club stond Poulsen ook tussen 2000 en 2002 onder contract. De 34-jarige Poulsen kwam in twee seizoenen bij Ajax tot 54 Eredivisie-optredens. Binnen de selectie van de Amsterdamse club werd de Deen op waarde geschat. Met zijn ervaring vertolkte hij een belangrijke rol bij Ajax. Niet voor niets wilde de club Poulsen afgelopen zomer behouden.

De verrassende huur van de 29-jarige Zimling, Ajax pikte hem in 2014 op bij FSV Mainz 05, pakte vooralsnog niet succesvol uit. De Deen kwam pas zes keer in actie namens de landskampioen.