Inter Baku verwelkomt 'middenvelder' Schaken als nieuwste aanwinst
Pluim zal niet de tweede Nederlandse aanwinst worden: "Niet geïnteresseerd"

Inter Baku verwelkomt 'middenvelder' Schaken als nieuwste aanwinst

11-01-2015 07:55
4

Ruben Schaken vervolgt zijn carrière in Azerbeidzjan. De aanvaller heeft een akkoord bereikt met Inter Baku en zal spoedig een contract tekenen. De club uit Azerbeidzjan maakt dat nieuws zelf bekend via de officiële website, daar laar het weten dat de 'ervaren middenvelder' Schaken de nieuwste aanwinst is.

De 32-jarige Schaken liet onlangs zijn contract ontbinden bij Feyenoord. De zevenvoudig international stond onder meer in de belangstelling van sc Heerenveen en ADO Den Haag. Zelf liet hij toen al doorschemeren dat hij hoopte op een buitenlands avontuur. Al Ahli werd ook genoemd als nieuwe werkgever van de zevenvoudig international, uiteindelijk heeft hij gekozen voor Inter Baku.

De club maakt op het digitale thuis nog niet bekend wat de duur is van het contract waar Schaken zijn handtekening onder zal zetten. De aanvaller sluit aan bij de groep die momenteel op trainingskamp is in Turkije.

Inter Baku werd de afgelopen dagen in verband gebracht met meer spelers met een Nederlandse achtergrond. Willie Overtoom en Wiljan Pluim werden gelinkt aan de club van technisch directeur Roland Vroomans. In een officieel statement laat men weten dat er geen interesse is voor Pluim. De club gaat in op de berichten over Pluim, die in gesprek zou zijn met de club uit Azerbeidzjan. 'Inter is niet geïnteresseerd in die speler, de berichten komen niet overeen met de realiteit'.