In het kort: Löw troeft Ancelotti en Simeone af, geen tweede 'prijs' voor Robben

In het kort: Löw troeft Ancelotti en Simeone af, geen tweede 'prijs' voor Robben

12-01-2015 19:24
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Löw coach van het jaar
Joachim Löw is op het FIFA-gala in Zürich uitverkozen tot coach van het jaar. De bondscoach van Duitsland, die zijn ploeg afgelopen zomer naar de wereldtitel leidde, troefde Carlo Ancelotti (Real Madrid) en Diego Simeone (Atlético Madrid) af. Low kreeg 36.23% van de stemmen, Ancelotti 22.06% en Simeone 19.02%.

Fallon d'Floor niet naar Robben
De 'duikeling' van Oranje-international Arjen Robben op het WK in de wedstrijd tegen Mexico wordt niet 'beloond' met de Fallon d'Floor-'prijs'. De Bayern München-aanvaller was één van zes genomineerden voor de 'verzonnen prijs'; uiteindelijk maakte Adryan, speler van Leeds United, volgens de stemmers de grootste 'schwalbe' van 2014 in het duel met Derby County.

Boateng naar Serie B
NAC Breda ziet Kingsley Boateng alweer vertrekken. Volgens diverse Italiaanse media staat de aanvaller op het punt om aan de slag te gaan bij AS Bari, weet Omroep Brabant. De Ghanees, die eerder dit seizoen overkwam van AC Milan, kan vertrekken doordat Milan een zogeheten 'terugkoopoptie' in het contract van Boateng liet opnemen. Bari onderhandelt momenteel met Milan over de transfer van Boateng, die in Breda amper aan spelen toe komt.

Ereronde Ricksen
Fernando Ricksen is zaterdag aanwezig bij de Eredivisie-wedstrijd tussen AZ en FC Dordrecht. De club uit Alkmaar schrijft op de officiële website dat de oud-speler van AZ in de rust van het duel een ereronde zal lopen. AZ en zijn fans willen Ricksen, die tussen 1997 en 2000 in Alkmaar speelde, daarmee steunen in zijn strijd tegen de spierziekte ALS. Ricksen kwam in zijn carrière tevens uit voor Fortuna Sittard, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Hij speelde twaalf interlands namens het Nederlands elftal.

Fernandez niet naar Sheffield
NAC Breda blijft hopen op de komst van Guyon Fernandez. De transfervrije spits was afgelopen week op proef bij het Engelse Sheffield Wednesday, maar kreeg geen contract aangeboden bij de club uit het Championship. NAC wil de spits graag vastleggen. "Hij kan vandaag, maar ook morgen of later deze week zijn beslissing nemen", zegt het management van Fernandez in gesprek met BN De Stem. Ook ADO Den Haag en Excelsior willen de oud-speler van onder meer Feyenoord en PEC Zwolle vastleggen.

Miljoenentekort Roda
Het Algemeen Dagblad meldt maandag dat Roda JC Kerkrade rekening houdt met een miljoenentekort. Volgens directeur Wim Collard stevent de club af op een tekort van 6,6 miljoen euro. De Jupiler League-club krijgt het onder meer financieel voor de kiezen door de afkoopsommen van trainers Ruud Brood en Jon-Dahl Tomasson en het vertrek van directeur Marcel van den Bunder. Volgens Collard gaat het jaren duren voordat Roda het tekort heeft weggewerkt. Wel denkt de club vanaf volgend jaar niet meer onder curatele van de KNVB te staan.

Japan foutloos
Titelverdediger Japan is de Azië Cup maandag in het Australische Newcastle begonnen met een 4-0-zege op debutant Palestina. Twee doelpunten werden gemaakt door spelers met een verleden bij VVV-Venlo. Keisuke Honda, inmiddels wereldster bij AC Milan, schoot kort voor rust vanaf de strafschopstip raak. Maya Yoshida, die ruim drie seizoenen in Venlo speelde en nu uitkomt voor Southampton, maakte in de vijftigste minuut de vierde treffer. Eerder hadden Yasuhito Endo en Shinji Okazaki al gescoord voor de viervoudig voetbalkampioen van Azië.

PSV praat met Nilis
PSV gaat in gesprek met 'stagiair' Luc Nilis. De voormalig publiekslieveling reisde als spitsentrainer met de A-selectie van de club mee naar het trainingskamp in Gran Canaria. De samenwerking verliep prima, PSV gaat nu met Nilis om tafel om te kijken of hij langer als coach aan de club verbonden kan blijven. "Het beviel ons goed en Luc zelf heeft er ook veel plezier in", zegt technisch manager Marcel Brands in gesprek met het Algemeen Dagblad. Nilis werkte in het verleden ook al twee keer in verschillende functies bij de club.

FIFA vliegt Ricksen in
Fernando Ricksen is maandagavond aanwezig tijdens het Ballon d'Or-gala in Zürich. De oud-voetballer, die lijdt aan de spierziekte ALS, stapte volgens De Telegraaf maandagochtend op uitnodiging van de FIFA in het vliegtuig in Düsseldorf. "Ik vind het geweldig om hier bij te zijn", zegt Ricksen in Telesport. "Ik vind het bijzonder dat ik voor zo'n groot gala met de beste voetballers van de wereld word gevraagd om hier naar toe te komen."