Robben wél in wereldelftal van het jaar met twee Braziliaanse verrassingen
Eén Nederlander in beste elftal van 2014

Robben wél in wereldelftal van het jaar met twee Braziliaanse verrassingen

12-01-2015 18:45
5

Arjen Robben heeft een plek gekregen in het wereldelftal van 2014. De vleugelspits van Bayern München en het Nederlands elftal behoort volgens zijn collega's vanuit de hele wereld tot de beste drie aanvallers van afgelopen jaar.

De dertigjarige Robben pakte met Bayern München de 'dubbel' (landstitel en beker) in Duitsland en was vervolgens de grote uitblinker bij Oranje op het WK. Het leverde de voetballer uit Bedum in Brazilië de Bronzen Bal op, als op twee na beste speler van het toernooi.

De reserveaanvoerder van Oranje behoorde als enige Nederlander tot de 55 genomineerden voor het wereldelftal. Wesley Sneijder was in 2010 de laatste Nederlandse voetballer die door zijn collega's werd gekozen in het beste team van het jaar.

Robben vormt de voorhoede met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. In totaal werden 23.000 stemmen uitgebracht via de spelersvakbond FIFPro. Toni Kroos, Andrés Iniesta en Angel Di Maria werden verkozen tot beste middenvelders.

De verdediging bestaat uit Sergio Ramos, Philipp Lahm en verrassend genoeg twee Brazilianen. Thiago Silva en David Luiz zijn de gelukkigen. De verdediging van Brazilië viel op het WK in eigen land volledig door de mand, maar de twee lijken beloond te worden voor hun prestaties bij Paris Saint-Germain.

Het complete FIFpro wereldelftal van het jaar:

Neuer; Lahm, Luiz, Silva, Ramos; Kroos, Iniesta, Di Maria; Robben, Messi, Ronaldo.