'Ajax verkoopt geïnteresseerd Lille een 'nee', geboden bedrag te laag'
Franse club brengt officieel bod uit op Ajax-spits

'Ajax verkoopt geïnteresseerd Lille een 'nee', geboden bedrag te laag'

14-01-2015 07:24
2

Ajax heeft een officieel bod ontvangen voor Kolbeinn Sigthórsson. De Amsterdammers hebben het Franse Lille echter zonder positief antwoord de deur gewezen. Het bedrag dat Lille wilde betalen kwam niet in de buurt van dat wat Ajax voor ogen heeft, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant neemt de interesse van Lille steeds serieuzere vormen aan. De kans is dan ook groot dat het eerste bod op de spits van Ajax niet het laatste bod van deze winterse transferperiode zal zijn. De club uit Ligue 1 moet dan echter wel met meer geld over de brug komen, wil het in de tweede seizoenshelft de beschikking hebben over de IJslander.

Ook bij een hoger bod is het de vraag of Ajax akkoord gaat met een transfer van Sigthórsson. De spits is op dit moment tweede keus achter Arek Milik. Trainer Frank de Boer moet de afweging maken of Richairo Zivkovic inmiddels klaar is voor de rol van tweede spits. Als dat het geval is, zal Ajax open staan voor een vertrek van de voormalig AZ-spits. "Ik heb geen veto, maar wel een heel belangrijke stem", aldus De Boer.

De 24-jarige Sigthórsson heeft bij Ajax een contract tot de zomer van 2016. Dit seizoen was hij tot nu toe goed voor vijf treffers en drie assists in veertien competitiewedstrijden voor Ajax. In de vier duels die hij in de Champions League in actie kwam, was hij niet betrokken bij een doelpunt.