'Aan zijn type leiderschap had PSV behoefte, het draait om voetbal'

'Aan zijn type leiderschap had PSV behoefte, het draait om voetbal'

donderdag 15 januari 2015 om 11:30

Toon Gerbrands is sinds juli de nieuwe algemeen directeur van PSV. Over het functioneren van de bestuurder is men in Eindhoven dik tevreden. Op de nieuwjaarsreceptie waren er op initiatief van Gerbrands ook een aantal supporters aanwezig en dat bezorgde hem de nodige complimenten.

"Dat de supporters voor het eerst ook welkom waren op de receptie is een goede zaak. Gerbrands maakt zo duidelijk dat hij serieus werk wil maken van het aanhalen van de band tussen supporters en club", stelt Harrie Timmermans, voorzitter van de PSV Supportersvereniging, tegenover Metro. "Toon heeft van meet af aan geïnvesteerd in een goed relatie binnen alle geledingen. We komen geregeld bij elkaar over de vloer."

"Gerbrands neemt soms zelfs de moeite om mij in Eersel te bezoeken. En hij is digitaal razendsnel. Aan zijn type leiderschap had de club behoefte. Hij motiveert, is helder, eerlijk en durft doelen te stellen. Weet je wat mij opvalt? Ik hoor geen moeilijke managementtermen meer, het draait om voetbal. Het angelsaksische model is vervangen door een rijnlands model", gaat Timmermans verder in de krant.

Ook de wat anoniemere medewerkers bij PSV zijn blij met Gerbrands. "Het grappige is dat er in het begin kritiek was op het feit dat hij geen Brabander is en niet zou passen in een bourgondische omgeving. Hij zou een buitenstaander zijn, maar qua doen en laten lijkt hij meer op een Brabander dan Tiny Sanders die hier wel geboren is."

Lees meer over:EredivisiePSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

'Aan zijn type leiderschap had PSV behoefte, het draait om voetbal'