In het kort: City-spits redt Valencia, Shaqiri en Podolski bieden geen soelaas

17-01-2015 21:10
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Negredo redt Valencia
Valencia heeft zaterdag op eigen veld ternauwernood weten te winnen van UD Almería. Invaller Álvaro Negredo zorgde pas in de 83e minuut voor de winnende treffer voor de subtopper in de Primera División. Valencia herstelde zich daardoor enigszins van de uitschakeling in de beker tegen Espanyol, afgelopen dinsdag. Daniel Parejo zette Valencia na elf minuten op 1-0, maar twee minuten later was het alweer gelijk via Tomer Hemed. Rodrigo bracht Valencia nog binnen het half uur opnieuw op voorsprong, maar wederom had Hemed maar een paar minuten nodig om het evenwicht te herstellen. De degradatiekandidaat leek daarna lang een punt over te houden aan het duel, maar Negredo, gehuurd van Manchester City, zorgde vlak voor tijd alsnog voor de zege voor de thuisploeg.

Shaqiri lost Podolski af bij remise
Internazionale heeft zaterdag teleurstellend met 0-0 gelijkgespeeld tegen Empoli. De ploeg uit Milaan moet daarom vrezen dat de concurrentie in de strijd om Europees voetbal weer wat verder wegloopt. Inter staat voorlopig negende, met 26 punten uit negentien wedstrijden. De zesde plaats geeft normaal gesproken recht op deelname aan de Europa League. Empoli boekte juist een welkom punt in de strijd tegen degradatie. Bij Inter maakte Xherdan Shaqiri zijn debuut. De Zwitser, onlangs overgenomen van Bayern München, viel een kwartier voor tijd in voor de Duitser Lukas Podolski.

Gent klimt naar plek drie
AA Gent heeft zaterdag de derde plaats op de ranglijst van de Belgische Jupiler Pro League ingenomen. De formatie van Hein Vanhaezebrouck won met 3-1 bij Mouscron-Péruwelz. De gasten stonden eerst nog met 1-0 achter. Birgir Verstraete, één van de twee Belgen in de basis bij de verder Franse ploeg, zorgde al na zes minuten voor de 1-0. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten. De Braziliaan Renato Neto herstelde na een kwartier het evenwicht en Laurent Depoitre zorgde ervoor dat Gent nog binnen het half uur op voorsprong kwam. Brecht Dejaegere gaf de zege tien minuten na rust nog wat meer cachet. Gent komt door de zege op 37 punten na 22 wedstrijden. Kortrijk en Charleroi kunnen later op zondag ook op 37 uit 22 komen. Mouscron staat twaalfde.

Lyon wint bij Lens
Olympique Lyon heeft zaterdag voldaan aan de opdracht tegen RC Lens. De koploper in de Franse Ligue 1 versloeg de degradatiekandidaat in Amiens met 0-2. Lyon komt door de zege op 45 punten na 21 wedstrijden. Lens staat voorlaatste met negentien punten. Lyon kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via een eigen doelpunt van Jean-Philippe Gbamin. De verdediger wilde een voorzet wegwerken, maar zag de bal via zijn voet ineens achter zijn eigen doelman belanden. Vier minuten later benutte Alexandre Lacazette een strafschop.

Volendam niet langs tien man Oss
FC Oss heeft zaterdag een knap gelijkspel behaald bij FC Volendam. De gasten uit Brabant kwamen al na ruim twintig minuten met tien man te staan na een rode kaart voor Lorenzo Piqué. Desondanks redde Justin Mathieu een minuut voor tijd een punt voor Oss: 2-2. Oss kwam na ruim een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Dennis Janssen.

Vlak daarna haalde Piqué Brandley Kuwas van achteren neer in het strafschopgebied, daarvoor kreeg de verdediger direct rood. De toegekende strafschop werd benut door Kevin Brands: 1-1. Nog voor rust kwam Volendam op voorsprong via Kuwas. Lang leek het bij 2-1 te blijven, maar in de de 89e minuut zorgde Mathieu alsnog voor de verdiende gelijkmaker.

Onrust bij Stuttgart
Bij VfB Stuttgart is er nog het een en ander te verbeteren aan de sfeer binnen de spelersgroep. Martin Harnik en Vedad Ibisevic kregen het zaterdag tijdens het trainingskamp in Lagos met elkaar aan de stok en wilden elkaar zelfs te lijf gaan. De Nederlandse trainer Huub Stevens voorkwam dat ternauwernood, zo meldt Der Kicker.

Suso van Liverpool naar Milan

De Spaanse middenvelder Suso zet zijn loopbaan voort bij AC Milan. De 21-jarige voetballer heeft een contract getekend tot 2019. Suso komt over van Liverpool, waar hij niet veel aan spelen toekwam. Afgelopen seizoen werd hij al verhuurd aan het Spaanse Almeria. Liverpool haalde Suso in 2010 naar Engeland.

Kopzorgen voor Zenit
PSV hoeft in de eerste Europa League-wedstrijd tegen FC Zenit Sint-Petersburg mogelijk geen rekening te houden met Ezequiel Garay. De voormalige speler van Real Madrid kampt met een ribblessure en is mogelijk niet op tijd hersteld voor het duel van 19 februari in Eindhoven. Garay liep de blessure op tijdens het trainingskamp van Zenit in Qatar.